Wanneer komt het water bij ons?

We gaan van de ene ramp in de andere. Corona is ons land nog niet uit, of de nieuwe watersnoodramp overspoelt onze vriendelijke vrienden in het zuiden. Wat is dit toch voor tijd? Ik kan me vaag herinneren dat er niet heel lang geleden ogenschijnlijk niets aan de hand was. Toen had je alleen maar een koude oorlog, en een bizarre clown aan de macht van het machtigste land ter wereld. Dat was toen nog Amerika, voordat China dat stokje overnam. Zucht… andere tijden…

Maar goed, water! In Limburg dan, want hoe gek het ook is: als we geen nieuwsbericht hadden, zou ik er hier in het hoge en droge Haarlem echt helemaal niets van merken. Goed, er was een regenbuitje, maar dat hebben we altijd in ons regenseizoen (sommige mensen noemen dat ‘zomer’). Op dit moment schijnt het zonnetje en kan ik me echt helemaal niet voorstellen dat een paar kilometer verderop hele steden in een rivier zijn veranderd. Wat gebeurt hier toch?

En voor de bewustwording zou het dan ook helemaal niet gek zijn als wij in de randstad ook even flink natte voeten krijgen. Misschien dat er eindelijk eens iets tegen de klimaatverandering gedaan wordt als alle gesubsidieerde Tesla’s van onze bestuurders plotseling massaal kortsluiting krijgen. Moet je eens kijken wat je bereik dan is, als je 5 meter onder de zeespiegel rijdt?

Aan iedereen die ik ken in Limburg, en alle andere mensen daar: heel erg veel succes en sterkte! Deze gast leeft oprecht met jullie mee.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *