Was dat geen valse start bij de Damloop?

Zojuist zie ik dat ik 16123e ben geworden op de Damloop en daar ben ik het dus echt niet mee eens. Ik stond redelijk vooraan en ik weet zeker dat ik niet door 16122 mensen ben ingehaald. Volgens mij is hier gesjoemeld met de resultaten, want dat moet haast wel een enorm valse start geweest zijn.

Ik heb daarom het programma nog eens nagekeken en daar zie ik doodleuk dat er ook mensen zijn die al om 10 uur zijn vertrokken. Hoezo valse start! Ik vertrok zelf pas om 13 uur en die haal je dan dus echt nooit meer in. Het is een schande dat de organisatie daar niks over zegt tegen eerlijke deelnemers zoals ik. Het was inderdaad een beetje druk bij de startstreep, maar dat er zoveel mensen eerder zijn vertrokken dan ik verbaast mij toch wel ten zeerste.

Het viel me trouwens ook op dat het vooral de snelste lopers zijn die zoveel eerder vertrekken. Op zich prima om mensen een sportieve handicap mee te geven, maar geef ze dan strafseconden mee in plaats van ze zo enorm voor te trekken. Laten we die professionals daarom volgend jaar lekker achteraan zetten, dan wordt het tenminste weer een beetje spannend bij de eindsprint.

Gratis verbeterpuntje voor de organisatie!

You May Also Like