Was Jezus een huilbaby?

jezus huilbaby

Voor zover ik baby’s ken, zijn het nou niet bepaald stoere rakkers. Ze hoeven ook maar even iets te voelen of ze beginnen gelijk te huilen. En hard ook. En veel. En lang…. Heb ik wat dat betreft gewoon pech in de baby’s die ik in mijn leven heb ontmoet, of kunnen alle baby’s ongeveer precies zoveel tegenslag verwerken als een zompige tissue? Hoe zat dat bijvoorbeeld met De Baby Der Baby’s: Jezus. Was hij net zo’n huilbaby als zijn moderne soortgenoten, of kon hij wel een beetje fatsoenlijk met zijn gevoelens omgaan?

Ook hier kunnen we alleen maar gissen, maar ik durf wel weer een onderbouwde gok te wagen hoor. Als ik bijvoorbeeld zie hoe mijn eigen baby elke keer weer begint te krijsen als ie een schone romper aankrijgt, dan kan het toch niet anders dan dat die Jezus vroeger de hele dag door heeft lopen janken dat het niet mooi meer is? Hij moest namelijk niet alleen een schone romper op zijn schouders dragen, maar daarbij ook nog eens al het leed en de zonden van een falende mensheid. Als een schone romper al om te janken is, dan is dat natuurlijk helemaal niet te harden voor zo’n baby hoor.

Nu ik erover nadenk, is het eigenlijk geen pure kindermishandeling om al het leed van de wereld op de schouders van een kindje te leggen? Zo’n baby kan daar nou niet bepaald nee tegen zeggen. Ik weet zeker dat het consultatiebureau en de kinderbescherming zo’n geintje van God vandaag de dag echt niet meer zouden toestaan. Of is dat allemaal pas later gebeurd, zo rond de pubertijd van Jezus toen ie zijn eerste vlassige snorretje had laten staan, tegelijkertijd met de intense nasleep van zijn allereerste kater?

Wanneer hij al die zonden ook in zijn schoot geworpen kreeg, het kán gewoon niet anders dat ie daar best een flinke partij om heeft lopen janken. Sterker nog: ik kan het me haast niet voorstellen dat die Jezus als baby een uurtje niet gehuild heeft. Dan snap ik ineens wel dat ze ergens afgelegen in een stalletje gaan wonen.

Je moet er toch niet aan denken dat je in het huis naast een baby met al het leed van de wereld op zijn schouders woont zeg..

Dit was wederom een prachtige ingezonden vraag door een VIP-bezoeker van deze site, namelijk niemand minder dan mijn prachtige Floor. Bedankt schat!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *