Was LEGO vroeger beter?

Normaal ben ik totaal niet van het kamp “vroeger was alles beter”, maar voor LEGO maak ik soms toch een soort van uitzondering. Ik zeg hier bewust ‘soort van’, want op talloze vlakken is de LEGO van tegenwoordig echt ontelbaar veel vetter dan die uit onze tijd (ik ben 37). Tegenwoordig maken ze fantastische bouwwerken zoals deze, kan je je Lego met Python programmeren, is de electronica zo simpel dat je alles kunt laten bewegen en is er gewoon heel erg veel keuze aan fantastische kunstwerken om te bouwen. De Lego van tegenwoordig is te gek, toch waren sommige dingen vroeger toch echt beter.

In de eerste plaats vind ik dat echt het geval bij die hoofdjes. Hoe vet was die compleet simpele grijns van dat standaardgezichtje van vroeger, totaal ontdaan van alle emotie of geslacht. Tegenwoordig hebben alle hoofdjes lippenstift, stoppelbaardjes, boze blikken en/of een dubbel gezicht op het achterhoofd. Doe mij maar die lollige standaard van vroegah! Naar mijn weten is dit de laatste set waar die oude hoofdjes in te zien zijn, maar ja, dat is dan wel gelijk een van de duurste dozen die er zijn:

Een ander punt waar ik LEGO vroeger beter vond is dat er toen wat minder stukjes waren om uit te kiezen. Tegenwoordig heb je voor elk hoekje wat je maar kunt verzinnen een speciaal stukje, en dat drukt wel een kleine stempel op de creativiteit. Daar staat tegenover dat de bouwwerken nóg mooier kunnen worden, maar ja. Eenvoud heeft toch ook wel zijn charme. Om nog maar te zwijgen over het intense ongemak bij het sorteren

En dan tenslotte deze: tegenwoordig krijg je bijna altijd zo’n stickervelletje bij de stukjes, maar vroegah drukten ze gewoon alles standaard op de blokjes zelf. Dat scheelt een hoop gepriegel, maar ziet er ook nog een stuk beter uit. Heel gek vind ik dat, want soms doet LEGO het nog wel gewoon zonder stickervelletjes. Waarom dan niet altijd?

Maar los van die dingetjes is de LEGO van nu om van te genieten! Tel daarbij op dat je op je 37e een inkomen hebt waardoor je jezelf/kind soms best een mooie doos kado kan doen, en de ontspanning is compleet. Het is nu alleen nog maar even wachten tot ze die fantastische piraten en ridderseries van vroegah weer nieuw leven in gaan blazen, maar dat is volgens mij slechts een kwestie van geduld.

En tot die tijd hebben we gelukkig deze nog:

 

En dit is natuurlijk ook wel echt een pure droomset:

 

Geniet ervan!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *