Wat als we flitspalen nou eens gingen privatiseren?

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten kan ik mij ontzettend verbazen over mensen die te hard rijden. Ik snap het niet, het stoort me en het is ook gewoon nog eens levensgevaarlijk. Om die reden ben ik het ook helemaal niet oneens met flitspalen. Sterker nog, van mij mogen het er best wat meer zijn. Maar waarom zijn die er niet?

Ik heb zo het vermoeden dat het hoge prijskaartje de voornaamste reden is dat er niet op elke hoek van de straat zo’n paal staat. Maar laten we daar nu eens onze moderne techniek voor inzetten! Hoe handig zou het zijn, als iedereen een eigen flitspaal op straat mag zetten? De kosten van de paal zijn voor jezelf, maar de opbrengsten uit de boete ook. Dat is best lucratief!

Het idee zou best nog eens kunnen werken, maar dan wel met een paar aanpassingen ten opzichte van de huidige palen. Want we gaan natuurlijk niet iedereen een volle boete geven. Nee, stel je nu eens voor dat ik voor een paarhonderd euro zo’n paal installeer. Voor iedereen die te hard langs komt rijden krijg je een euro.

De investeringskosten zijn dan best nog wel hoog voordat je hem hebt terugverdiend, en dus ga je goed nadenken waar je je paal neer moet zetten. En dat zijn dan precies de plekken die wel wat veiliger mogen wat mij betreft. Zeker als daar dan ineens 20 palen staan, dan tikt je boete best nog wel een beetje aan.

Nu snap ik natuurlijk dat er heel veel mensen boos zullen worden op dit idee, maar troost je met de gedachte dat er tegelijkertijd ook ontzettend veel mensen zijn die een leuk zakcentje bij kunnen verdienen met dit idee. Zeker als je een mobiele flitser of een snelheidsmeter op de voorkant van je auto monteert. En gun je niet iedereen een extra centje in deze zware tijd?

En wie weet red je er zelfs nog eens een leven mee. In dat geval is dit idee natuurlijk helemaal priceless!

Wie is er allemaal voor?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *