Wat als we nou echt stoppen met de visvangst?

Vandaag is het Internationale Dag tegen Visvangst. Op zich ben ik er natuurlijk voor dat we niet alle vissen in een keer opvissen, maar stel je toch eens voor hoe anders de wereld eruit zou zien als we per direct écht helemaal stoppen met alle visvangst? Dat betekent dat we dan nooit meer haring zouden kunnen eten. We hebben dit al eerder gezien met het uitsterven van de snorkels en de paling, en dat vond ik eerlijk gezegd maar niks. Het zou me namelijk best diep raken als ik nooit meer een zelf schoongemaakte haring zou kunnen proeven. Willen we echt zover gaan?

Oei, ik moet er ook niet aan denken dat we nooit meer sushi kunnen eten, een van mijn top 5 beste smaken ooit. Zeker als ik weet dat alle wateren straks overbevolkt met lekkers zijn omdat er nooit meer iets uitgehaald wordt. Tegelijkertijd hebben onze vegetariërs straks opeens niets meer om te discrimineren, want welke dieren moeten ze dan opeens eten onder het motto “ja maar een vis is geen vlees”? Het zal me niet verbazen als ze dan toch maar gewoon kip gaan eten, want achter die kraaloogjes kan toch geen noemenswaardig leven zitten om rekening mee te houden. En als vegetariër heb je die voedingstoffen toch ook gewoon nodig als je geen vlees eet? Dat klopt.

Het platleggen van de visvangst zou natuurlijk ook voordelen hebben. Omdat mensen geen vissen meer kunnen houden in hun aquarium, moeten ze massaal op zoek naar een andere hobby. Dit betekent dat er plotseling opeens een gigantisch marktaandeel vrijkomt voor gelijkwaardige hobby’s als kantklossen, bingo en bowlen. De potentie is immens. Grote kans dat half Nederland straks op vrijdagavond leuke truitjes aan het klossen is voor hun eigen bowlingkegels en -ballen.

Dat dan weer wel, zo zonder visvangst.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *