Wat doet een Risk-adviseur?

werkzaamheden van een risk-adviseur

In deze steeds onvoorspelbaardere wereld kom je ze steeds vaker tegen: de Risk-adviseur. Hij of zij geeft je tips over hoe je het beste met alle gevaren en onvoorspelbaarheden van vandaag de dag om kunt gaan. Waar je dan aan moet denken?

Nou, een goede Risk-adviseur zou je bijvoorbeeld kunnen wijzen op de voordelen van een vroegtijdig front in Afrika en Zuid-Amerika. Door deze werelddelen in een vroeg stadium klem te zetten heb je al snel heerschappij over een belangrijk kwartiel van het speelveld. Van hieruit kun je daarna rustig bijbouwen om uiteindelijk langzaam de wereld te veroveren. Wie weet krijg je zelfs de kans permanent voet aan land te zetten in Noord-Amerika. In dat geval kan de winst je eigenlijk al niet meer ontgaan.

Junior Risk Adviseurs maken overigens vaak de fout door te zeggen dat je zo snel mogelijk Australiƫ moet bemachtigen en dan de rest van het spel moet bijbouwen. Trap hier niet in! Deze tactiek is namelijk oersaai en je loopt een serieus risico om alsnog met lege handen achter te blijven.

Gek genoeg kan je nog best een leuke boterham verdienen als Risk-adviseur, een beetje vergelijkbaar met die van een zelfstandig farao zonder personeel. Je moet er goed voor kunnen zwetsen, maar dan heb je ook wat.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *