Wat doet ons strandhuisje nou in het gras?

Het is blauw en het staat in het gras? Een strandhuisje! Ha! … maar ja, erg grappig is dat natuurlijk niet. En zeker niet voor ons, omdat deze observatie betekent dat het strandseizoen van 2021 nu echt definitief voorbij is. Ons huisje in Egmond aan Zee staat nu weer in Egmond Binnen, op een grasveld waar het zoals altijd de winter tegemoet gaat. Samen met zijn medehuisjes, in alle stilte. Totdat volgend jaar de lente weer begint en het hele cirkeltje weer opnieuw mag beginnen. Ik heb er zin in!

En als ik het Egmondseizoen van 2021 dan in een notendop zou willen samenvatten, dan is voor mij het hoogtepunt misschien nog wel dat Bas dit jaar toch weer een jaar ouder is dan vorig jaar. Op een leeftijd van 2 betekent dat dat het vakantievieren toch nét weer een tikkeltje relaxter is dan vorig jaar. De vakantie is natuurlijk bij lange na nog niet zo relaxed als ie vroeger was in de tijd voordat ik kinderen had, maar ik zie toch echt een stijgende lijn. Ik heb warempel een kwart boek kunnen lezen of zo, en dat zat er vorig jaar toch echt niet in. Dat noem ik pas vooruitgang!

Wat daarentegen wel flink achteruit gaat, is natuurlijk het klimaat. Vroeger stond ons huisje daar de hele zomer, nu staat hij daar het hele regenseizoen. We zaten er dit jaar een weekje in mei (dikke storm) en een weekje in augustus (veel regen en een piepklein beetje winderige zon). Dat kan beter! Maar gelukkig zaten we er niet tijdens een hittegolf. Dat klinkt misschien heerlijk op het strand (en is dat voor veel mensen ook), maar met een klein kindje is dat echt geen pretje. Doe mij dit dan maar!

En nu is het tijd om het Egmond-boek weer voor een winter dicht te slaan. Over 7 maanden mogen we het strand weer op met ons huisje, en daar kijk ik nu al naar uit. Want al staat de hele wereld op z’n kop, in Egmond aan Zee is het toch altijd weer relaxed!

Zelfs als je er aan het werk bent ;-).

Tot volgend jaar Egmond!
Ik hou van jou.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *