Wat gaan we onthouden van het WK2018?

Het WK zit erop! Er is een kampioen en er hebben 31 landen verloren, precies volgens plan. Voor ons Nederlanders was het natuurlijk een vrij troosteloze bedoeling, zo zonder eigen elftal om voor toch juichen. Maar zijn er toch nog dingen die we zullen onthouden van dit voetbalfeestje? Jazekers, ik noem ze even op:

Dit was dat ene WK dat België Brazilië eruit mikte
Wat een grap, en ik moet nog steeds glimlachen als ik eraan terugdenk. Op zich had ik Brazilië best wat gegund, ware het niet dat die flapdrol van een Neymar zo theatraal over de grond aan het rollen was. Daarmee verlies je al mijn goodwill en mag je van mij per direct naar huis. Het liefst nog door ingemaakt te worden door een voetbalgrootheid als België. Klasse!

Dit was dat ene WK met Kroatië in de finale
Tuurlijk, Frankrijk kampioen bladibla, maar de echte winnaar was natuurlijk Kroatië. Supervet dat zij het met hun bovengemiddeld leuke voetbal zo ver geschopt hebben. Qua stijl en capaciteit doen ze me heel erg aan ons eigen Hollandje denken en misschien is het wel daarom dat ik het ze zo gegund had. Helaas, maar toch mooi dat ze het zo ver geschopt hebben.

Dit was dat ene WK dat er zo uitzonderlijk vaak uit dood spel momenten gescoord werd
Dit is een grapje, natuurlijk gaan we dit niet onthouden. Het is namelijk helemaal niet interessant. Des te vreemder is het dat alle voetbalcommentatoren het nodig lijken te vinden om dit vijf keer per wedstrijd te herhalen. Hebben ze niks beters te doen?

Dit was dat ene WK dat de grote landen er vroeg uit vlogen
Duitsland, Argentinië, Spanje, Portugal, Brazilië: geen van allen wisten ze de verwachtingen waar te maken. Dit was slecht voor de pooltjes, maar aangezien leedvermaak nog altijd de hoogste vorm van vermaak is zullen veel mensen hier stiekem onwijs van genoten hebben. Ik ook, als ik eerlijk ben.

Dit was dat ene WK in Rusland
Ook dat nog. Verder niks van gemerkt dus prima organisatie. Beter dan ik had verwacht moet ik zeggen…

Tot zover, hopelijk hebben we over vier jaar iets spannenders om te onthouden. Bij voorkeur dat 2022 dat ene WK was dat Nederland voor het eerst wereldkampioen werd. Maar helaas, zolang onze huidige generatie voetballertjes arrogant en stoned over het veld blijft sjokken zit dat er de komende 18 jaar niet voor ons in. Wie weet is die primeur voor mijn kleinkind.

You May Also Like