Wat gaat de Smart Rollator voor onze samenleving betekenen?

De enorme opkomst van de Smart Rollator bewijst dat vergrijzing helemaal niet saai hoeft te zijn. Verschillende bedrijven werken namelijk al druk aan de Rollator 2.0. Ouderen worden immers steeds hipper, digitaler, moderner en smarter. Wat gaat deze modernisering van onze vergrijzing allemaal betekenen voor ons straatbeeld?

Waarschijnlijk meer dan je je nu kunt voorstellen. De smart rollator moet namelijk de onze hele experience in de interactie met onze ouderen verbeteren. Dat begint al aan de voorkant, waar met speciale ingebouwde sensoren alle ingaande en uitgaande communicatie versterkt. Als je tegen iemand met een Smart Rollator spreekt, hoort ie dat realtime terug in zijn gehoorapparaat, eventueel op een hoger volume of een trager tempo. Uitgaand gemompel kan door een slim mompelherkenningsalgoritme vertaald worden tot duidelijke statements. Daardoor kunnen mensen voortaan ook beter begrijpen wat de oudere eigenlijk precies wil. Superhandig.

Maar er is meer. Door de ingebouwde GPS-tracker kunnen verzorgers real-time zien waar de eigenaar zich op dat moment bevindt. Daarbij kunnen de afgelegde routes na afloop ingelezen worden en kan iemand een melding krijgen als hij die dag bijvoorbeeld al vijf keer bij dezelfde groenteboer is geweest. Een bijkomend voordeel van de GPS-tracker is een locatiegebonden wielblokkade. Zo kan je zorgen dat ie het verzorgingstehuis buiten bepaalde tijdstippen niet uit mag of dat de remmen blokkeren zodra meneer de vries weer eens het kamertje van mevrouw Janssen probeert binnen te schuifelen.

Maar het allergrootste voordeel voor de samenleving zit misschien nog wel in de ingebouwde betalingsmodule. Zodra de Smart Rollator voorbij de sensor in aan de kassa van de supermarkt loopt, worden de boodschappen automatisch van hun AOW’tje ingehouden. Dat scheelt een hoop geklungel met wisselgeld en pinpassen die kwijt zijn en/of nog nooit zijn geactiveerd. De doorstroom van onze economie gaat daarmee enorme stappen maken.

En dat allemaal door de Smart Rollator. Moderne techniek: wederom bedankt!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *