Wat is dat natte spul dat buiten op je hoofd komt liggen?

regen

Jongens, er is hier in Haarlem iets vreemds aan de hand. Als ik naar buiten ga komt er namelijk vanzelf een laagje vocht op mijn hoofd en handen liggen. Ik weet niet precies wat het is, maar het lijkt nog wel het meest op gewoon water. Zijn er meer mensen die daar last van hebben?

Ik kan me niet herinneren dat ik dat spul ooit eerder gezien heb, maar ik heb zo’n vermoeden dat het met die wollige plukken te maken heeft die deze week uit het niets bij ons in de lucht zijn komen hangen. Het lijken er steeds meer te worden. Zou het kunnen dat die dingen dan op de een of andere manier gaan lekken of zo?

Omdat het niet zo lekker is om vochtig over straat te lopen, kan het slim zijn om een soort apparaat boven je hoofd te houden om dat spul tegen te houden. Ik dacht bijvoorbeeld aan een stok met een zeiltje dat je makkelijk in kunt klappen voor onderweg. Een beetje zoals dit ding:

Dat lost het probleem natuurlijk niet op, maar het geeft ons wel wat meer tijd om zonder nat te zijn een permanente oplossing te verzinnen. Hier wil ik namelijk niet aan wennen hoor. Doe mij maar die blauwe lucht van de laatste tijd.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *