Wat is de beste optie?

Je kent het wel. Sta je daar rustig in een situatie, heb je opeens allemaal opties. Lekker dan. Dat kan soms een beetje overweldigend zijn. Kies je het een, of toch beter het andere? In die situaties is het goed om je te beseffen dat verschillende opties ook verschillende uitkomsten hebben. Maar welke is optie is nu de beste? Ik help je daarbij.

Het helpt bijvoorbeeld om alle opties tegen elkaar af te wegen. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht wat de voordelen zijn van een optie? Of misschien zijn er wel zelfs nadelen. Daar denk je niet aan in elke situatie, maar soms is dat helemaal niet zo verkeerd hoor. Keerzijdes heb je overal in het leven, dus ook in je opties.

En als je dan toch bezig bent, heb je alle opties wel te pakken? Soms zijn er opties die niet zo voor de hand liggen. Daar moet je dan echt een beetje naar op zoek. Maar als je die eenmaal hebt gevonden, heb je er wel mooi weer een optie bij! Die hoeft niet per sé goed te zijn hoor, maar je kan nooit teveel opties hebben. Tenzij je moet kiezen, dan heb je er liever minder. Dat is nou eenmaal een stuk makkelijker.

Maar goed, wat is nou de beste optie? Dat is meestal de optie die beter is dan alle alternatieven. Het kan heel overzichtelijk werken om alle opties gewoon eens op een rijtje te zetten en dan te sorteren van goed naar slecht. Je zult zien dat de beste optie dan uiteindelijk helemaal bovenaan staat. Die moet je dan kiezen.

Makkelijk toch?

You May Also Like