Wat is de lol van Fitbit?

De nerd in mij is weer wakker geworden hoor! Na een half jaartje zonder te hebben gedaan, heb ik gisteren namelijk weer een nieuwe Fitbit om mijn arm geknoopt hoor. Voor wie het niet kent: dat is een zogenaamde Activity Tracker, een soort horloge waarmee je allemaal statistiekjes over jezelf bij kunt houden. De bekendste daarvan (en waar Fitbit mee is begonnen) zijn natuurlijk het aantal stappen dat je op een dag zet, maar het apparaatje meet meer. Ik heb nu de Fitbit Inspire 2, en die meet bijvoorbeeld ook je slaap (voor mij het belangrijkste op dit moment), je hartslag, actieve minuten, gelopen afstand en een indicatie van het aantal verbrande calorieën. En dat geeft allemaal lollige inzichten in je (on)gezondheid!

Ik weet inmiddels dat ik heus niet elke dag naar de grafiekjes kijk hoor, maar het is zeker leuk om na verloop van tijd patronen in je beweging en slaap te gaan ontdekken. Vooral op dat laatste punt ben ik nu van plan om het drastisch anders te gaan doen, maar ook in stappen valt nog wel winst te behalen. Toen ik nog 4 dagen per week met het openbaar vervoer naar mijn werk ging was het geen enkele moeite om die 10.000 stappen per dag te halen, maar door het thuiswerken haal ik dat niet meer hoor. Daar moet ik nu echt mijn best voor gaan doen. Challenge accepted!

Het is wel weer even wennen om 24 uur per dag zo’n apparaatje om te hebben, maar na een tijdje denk je er niet meer aan en dan heb je er alleen maar lol van. Ik ben er in elk geval blij mee! Wil je het ook eens proberen? Dan kan ik je deze aanraden:

Of kijk hier naar de andere modellen. Leuk speelgoed! (o ja, en dat lettertype van de klok kan je rustig aanpassen 😉 )

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *