Wat is de ultieme vorm van jaloezie?

Soms zijn dingen zo mooi dat je ze eigenlijk gewoon móet hebben. Dat kan van alles zijn: een mooie relatie, een mooie auto, een mooie voortuin, een mooie baan. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel iemand die het wil hebben. Maar wat gebeurt er met je als dat nou net niet lukt?

Simpel: dan is er jaloezie, en dat kan soms best vervelend zijn. Je wilt dan opeens iets dat zo ontzettend mooi is dat het begint te knagen dat iemand anders om je heen dat wel heeft. Nu komt jaloezie in verschillende vormen en maten, maar volgens mij is de ultieme vorm van jaloezie nog wel het jaloers zijn op iemands gave raamdecoratie. Kan je het je voorstellen?

De jaloezie op iemands jaloezieën is volgens mij precies waar het woord überhaupt ooit voor in het leven geroepen is. En terecht, want het kan er namelijk echt heel erg mooi uitzien (kijk bijvoorbeeld eens bij deze jaloezie, hoe vet is dat?). Het is lastig kiezen, maar vooral die houten jaloezie kan ik echt jaloers op worden. Misschien moet ik daar toch maar eens werk van maken hier.

Want de enige manier om van je jaloezie af te komen, is door er werk van te maken. En dat kan gewoon, als je je maar even druk maakt. Want uiteindelijk is jaloezie ook maar gewoon een wake-up-call. Dit is wat je wilt, ga ervoor! Ook als dat gave raamdecoratie is.

Ik ga binnenkort in elk geval mijn ramen maar eens opmeten. Moet je eens opletten hoe jaloers mijn buren straks naar binnen proberen te kijken zeg…

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *