Wat is een herfsttafel?

Een herfstschaal of herfsttafel is een hippe bak GFT-afval die je midden in je woonkamer zet. Trendy mensen vinden het leuk om dat afval zelf uit het bos op te rapen, zodat er misschien ook nog wat beestjes, rottigheid en ander gespuis mee naar binnen komt. Als je écht uit wilt pakken koop je dan ook nog een crappy kabouter of paddenstoel van de Action om erbij te mikken. Zo gepiept!

Om het een en ander nog wat spannender te maken, zetten sommige mensen zelfs nog wel eens een kaarsje in. Dit is natuurlijk een onwijs slecht idee, aangezien droge bladeren en open vuur per definitie geen goede combinatie zijn. Toch mag dat voor de trendy mensen de pret niet drukken. Zij houden wel van een authentieke bosbrand op hun hoogpolige tapijt. Dat ruikt zo lekker herfstig.

Maar goed, nog heel even geduld en we mogen weer los met het verzamelen van een gezellige winterschaal. Daar hoef je gelukkig helemaal niet eens het bos voor in, want je kan gewoon wat van die bruingrijze blubbersneeuw van de stoepgoot schrapen en op een dienblad kwakken. Fraaie geurkaars van de Xenos ernaast en kom maar door met die sfeer!

Helemaal te gek.

You May Also Like