Wat is er mooier dan de wereld aan je muur?

Mijn hele leven heb ik al een zwak voor landkaarten. Als kind zat ik op vakantie altijd de ene na de andere schatkaart te tekenen, en als tiener keek ik uren naar de kaart terwijl ik wereldgeschiedenis aan het schrijven was in het fantastische computerspel Civilization.

Op school vond ik stiekem de Atlas het mooiste boek dat er was en zelfs tot op de dag van vandaag teken ik op mijn werk analyses op de kaart in geavanceerde geografische informatiesystemen (GIS). Ik vind kaarten gewoon gaaf, en daar sta ik vandaag graag even met jullie bij stil.

Uit erkenning voor mijn liefde voor kaarten heb ik namelijk zowaar een prachtige kaart aan de muur mogen hangen. Ik kwam een hele leuke website tegen waarop je ontzettend veel originele ontwerpen van artistieke wereldkaarten kunt vinden. Deze kun je vervolgens op verschillende materialen kunt laten afdrukken, zoals hout en canvas.

Ikzelf heb ervoor gekozen om een oude vintage kaart op canvas aan de muur te hangen en moet zeggen dat ik dat ik daar wel heel gelukkig mee ben. Mijn schrijfhoekje ziet er nu weer nét wat fraaier uit dan voorheen, en daar wordt een mens gewoon blij van.

Maar ze hebben meer mooie wereldkaarten te bieden. Het moet maar net in je woonkamer passen, maar er zitten echt wel een paar hele ontwerpen gave tussen. Dit zijn een paar van mijn favorieten:

Het is jammer dat mijn huis zo klein is, anders had ik er wel meer opgehangen. Of als ik een tuin had, kon ik misschien wel ergens een mooie tuinposter ophangen. Daar kan je namelijk ook mooie foto’s en wereldkaarten laten drukken.

Mijn droom voor later is om ooit een extra kamer te hebben die zo groot is dat ik een complete muur als wereldkaart kan bekleden. Of misschien nog gaver: een vloer met daarin de wereld gegraveerd. Tot die tijd moet ik het alleen nog even doen met een mobiele wereldkaart op de muur. Maar je moet toch iets te dromen hebben!

Anyway, als je net als ik zo’n nerd voor de wereldkaart bent raad ik je echt aan om hier eens een kijkje te nemen! Tip van de dag 🙂

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *