Wat is er zo vet aan een vetplant?

Op het eerste gezicht zijn vetplanten niet heel bijzonder. Ze hebben geen mooie bloemen en worden ook niet bepaald groot of imposant. Ogenschijnlijk zijn het maar hele saaie donders. Wie heeft er dan ooit bedacht om het toch hele vette plantjes te noemen?

Wie het ook was, het was zeker weten een ontzettend lui persoon. Het enige vette aan een vetplant is namelijk dat je hem eigenlijk vrijwel geen water hoeft te geven. Het beetje water dat ie krijgt, slaat ie zelf op in zijn voorraadkast en daarna heb je er geen omkijken meer naar. En ja, dat is best vet!

Het is namelijk onwijs handig als je zelf helemaal niet van plantjes verzorgen houdt. Of als je gewoon het soort leven leidt waarbij plantbewatering ergens onderaan je prioriteitenlijstje bungelt. Zelfs de lompste botanicus kan een vetplant een paar maanden in leven houden.

Neem bijvoorbeeld de cactus, dat is dus echt een super vette plant. Je hoeft een cactus bijna geen water te geven en toch heeft ie allemaal stoere prikkels en stekels. Hoe vet is dat?

Ik vind het wel vet.

You May Also Like