Wat is het beste recept tegen een kater?

Gisteren deelde ik natuurlijk het beste recept voor een kater met jullie, maar wie A zegt moet ook B zeggen. En dus, lieve mensen, vertel ik jullie hier natuurlijk ook even wat de beste manieren zijn om daar weer vanaf te komen. Er gaan namelijk ontzettend veel fabeltjes en mythen over dit onderwerp de rondte. Maar wat helpt nu echt het beste tegen een kater? Dit zijn de meest bekende anti-katermiddeltjes:

  • Het aspirientje – dit kleine pilletje helpt je van de ergste stekende koppijn af, maar tegen algehele malaise staat ie volkomen machteloos. Het belooft een hoop maar blijkt daar in werkelijkheid maar een fractie van waar te kunnen maken. Zonde.
  • Het gebakken ei – deze smaaksensatie helpt eigenlijk alleen maar in de zin dat het je wat troost geeft door de heerlijke geur. Hierdoor lijkt het alsof je goed herstellend bezig bent, maar in werkelijkheid is het alleen maar een beetje afleiding van je ware lijdensweg.
  • Het frituren – frituren is altijd goed, en dus ook zeker tijdens een kater. Het probleem is alleen dat je na een frikandel of twee ook nog eens redelijk vol en misselijk bent. Dat kan je er dan ook niet bij gebruiken.
  • De haring – met zuur en uitjes is dit misschien wel het lekkerste wat er is. Daardoor is het eigenlijk heiligschennis om dit te nuttigen terwijl je er helemaal af ligt door je kater.
  • Een glas water – met een fikse kater zweet je dat glas water er net zo snel uit als het erin gaat. Het is dweilen met de kraan open, maar zorgt er wel voor dat je hersenpan weer een klein beetje vocht op orde krijgt. Veel slechter zal je er in ieder geval niet van worden.

Hoewel deze manieren stuk voor stuk bijdragen op hun eigen manier, zijn het in mijn ogen toch eigenlijk vooral gewoon doekjes voor het bloeden. Uit ervaring kan ik zeggen dat er feitelijk maar 2 manieren zijn die werkelijk helpen tegen een kater:

  • Slaap – het beste werkt om gewoon zo lang mogelijk met je ogen dicht te blijven liggen, of in het uiterste geval met je ogen op een heel klein kiertje gepijnigd naar het plafond staren zonder te bewegen. Hoe langer je dit doet, hoe minder kater je hebt. Werkt altijd!
  • Niet drinken – het klinkt als een open deur, maar dit is echt serieus een wondermiddel! Zelf hanteer ik deze tactiek nu al het hele jaar en de eerste resultaten zijn veelbelovend. Het is prachtig, maar daarover volgt later meer in een uitgebreide review. Wat ik wel alvast kan verklappen is dat ik tegenwoordig helemaal geen katers meer heb. Toeval? Misschien, maar ik denk dat ik een verband op het spoor ben…

Maar goed, aangezien veel slaap en niet drinken soms gewoon geen optie zijn, zit er soms gewoon niets anders op dan jezelf te vermannen of vervrouwen en keihard door de zure appel heen te bluffen. Dat zijn de momenten dat je je het meest bewust bent van de grenzen van je lijf. Op zich is dat toch ook wel wat waard, zullen we maar zeggen…

Sterkte en succes!

You May Also Like