Wat is het beste recept voor een kater?

Je zult het misschien niet geloven, maar sinds een tijdje staat er ook een pagina met lekkere recepten voor jullie klaar op deze website. Het probleem is alleen dat ik helemaal niet zo’n brede ervaring heb met koken, met als gevolg dat de recepten meestal niet veel verder komen dan een gebakken ei of een bakje zoute pinda’s. Dat moet snel veranderen, en daarom gooi ik nu mijn geheime familierecept in de strijd. Doe er je nadeel mee!

Oma’s geheime recept voor een kater

Ingredi├źnten
– alcohol
– nog meer alcohol
– en een snufje alcohol

Bereidingstijd
0,5 tot 15 uur

En verder heb je nodig
Het liefst een paar vrienden en/of een kroeg, maar dit is niet noodzakelijk. Mocht je die niet voor handen hebben kan je thuis natuurlijk ook een heel eind komen in je eentje.

Bereidingswijze
Begin zo vroeg mogelijk met de voorbereidingen. Het liefst slaap je te kort, sla je je ontbijt en lunch over en drink je heel veel koffie om alvast wat vocht uit je lijf te onttrekken. Vervolgens ga je heel hard en stressvol werken, om zo rond 3 uur je eerste biertje open te trekken. Dan begint het echte werk.

Het is vooral belangrijk om tijdig een exponentieel drinkritme in te zetten. Je eerste biertje mag je best een tijdje over doen, als de volgende maar minstens 5% sneller leeg is dan de huidige. Hiermee zorg je dat je je laatste biertjes vrijwel aaneengesloten achterover klapt en dat tikt natuurlijk lekker aan richting de kater.

Als je dit stijgende tempo weet vol te houden kan je natuurlijk ook overwegen om wat ondersteunende ‘boosts’ in te zetten. Wat dacht je van een zoet mixdrankje, een paar J├Ągermeisters of een scheutje wodka of twee? In principe maakt het niet zoveel uit wat je drinkt, zolang je het maar in brand kunt steken.

Op een gegeven moment kom je dan vanzelf op het punt dat je eigenlijk niet meer kunt, en daar wordt het verschil gemaakt. Als je dan nog een paar glazen weg weet te krijgen weet je zeker dat het een kater van epische proporties wordt. Zoek dan een comfortabel plekje uit om knock out te gaan en dan is het een kwestie van rustig afwachten tot je op een onbekende plek wakker wordt.

Als je al deze stappen zorgvuldig opvolgt weet je zeker dat je straks een heerlijke kater te pakken hebt. Succes!

Serveertip
Voor de beste katers doe je tijdens het drinken natuurlijk ook nog een paar dingen waar je later spijt van krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld telefonisch je baas uitgebreid over je diepste gevoelens vertellen als die net ligt te slapen. Ben je verliefd en durf je dat niet zo goed te vertellen? Dan is dit een uitgelezen kans om diegene op te zoeken en liefdevol in het gezicht te spugen. Ook helpt het altijd goed om op een bepaald moment frontaal van je fiets te storten. Van die extra fysieke pijn en schaamte heb zeker nog dagen last.

Dat zijn nog eens katers!

You May Also Like