Wat is het Wateengast-woord van het jaar 2019?

Nu ons meest actuele jaar met rappe schreden zijn einde nadert, leek het me leuk om op de valreep een nieuwe traditie in het leven te roepen. Vanaf nu ga ik namelijk elk jaar vlak voor de jaarwisseling bijhouden wat voor mij en mijn melige webste Wateengast.nl het woord is geweest dat de meeste impact heeft gehad. Een beetje vergelijkbaar met wat de VanDale elk jaar doet, maar dan in het leuk.

En aangezien het toch helemaal mijn eigen feestje is, is er bovendien helemaal niemand die me tegen kan houden. Ha! Dus, without further gedoe: dit is volgens de complete redactie van Wateengast.nl unaniem hét meest impactvolle woord van 2019 geworden:

Baby (onhandig voornaamwoord, spreek uit: bee-bie) – persoon van nieuwe afkomst die er alles aan doet om je persoonlijke leven te ontwrichten.

Baby: van harte gefeliciteerd! Hierbij nog een kleine eervolle vermelding voor de woorden die het allemaal nét niet zijn geworden:

  • uitslapen, ontspannen, uitgerust (allemaal wegens totale irrelevantie dit jaar)
  • slaaptekort (omdat dit nog steeds enige vorm van aanwezige slaap suggereert)
  • Kutmitsubishi (het had niet veel gescheeld, maar zonder deze auto was onze fantastische nieuwe Mazda er dit jaar niet geweest)
  • kerstspeechbingo (misschien dat dit woord met wat extra voorbereidingen hogere ogen gaat gooien in 2020

En tenslotte nog een paar woorden die het helaas niet zijn geworden, omdat ze dit hele jaar simpelweg door niemand zijn gebruikt:

Airvoyeur – iemand die steeds in de airfryer blijft kijken of het eten al klaar is.

Bobvlazant – rondom bevlade vogel met de naam Bob.

Henck – vegetarische variant die het gat moet dichten voor veganisten die toch graag eens een Henk zouden willen proberen.

Volgend jaar weer een jaar! Het beste gasten 🙂

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *