Wat is kloktober eigenlijk?

Vorig jaar schreef ik rond deze tijd hoe de maand oktober altijd weer de traditionele wintertijddiscusse in gang weet te zetten. Wat ik toen niet wist, is dat de term kloktober eigenlijk al gereserveerd was voor het overmatig ritueel zuipen van Klok bier. Dat zag ik pas toen er plotseling allemaal verdwaalde zoekopdrachten vis Google op mijn site kwamen. Uiteraard was hierdoor mijn interesse wel helemaal gewekt. Kloktober, wat houdt dat in?

Nou ja, eigenlijk niet veel meer dan een onwijze hulde aan het biermerk Klok, met alle memes die bij zo’n hulde komen kijken. Google bijvoorbeeld maar eens naar Reddit Kloktober, dan zie je een beetje waar het over gaat. Volgens mij is het vooral in België een bekend fenomeen, maar daar kunnen we natuurlijk makkelijk verandering in brengen.


Zelf kan ik daar alleen helaas niet inhoudelijk over meepraten. Ik drink namelijk zelf al een tijdje geen alcohol meer, en omdat ik in mijn vorige leven nooit Klok bier gedronken heb zou ik niet weten of het heel lekker is of juist niet. Vandaar dat ik me dit jaar ook maar weer beperk tot het heel erg veel plezier wensen aan alle mensen die vandaag weer gestart zijn met een nieuwe Kloktober. Maak er een epische gebeurtenis van! Ik hou van dit soort onzin.

Proost 🙂

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *