Wat is nog restafval?

In Haarlem moeten we sinds kort al ons afval scheiden. Maar dan bedoel ik ook echt ál ons afval. Tegenwoordig struikel je hier op straat over de exotische afvalbakken. Er is er een voor papier, voor karton, voor wit glas, voor bont glas, voor blik, voor plastic, voor drinkpakken, voor groente-, fruit- en tuinafval, voor etensresten (let trouwens op het onderscheid: zijn groenten en fruit dan geen eten?).

En ergens tussen dit wonderlijke bos vol afvalbakken staat ook nog ergens een klein bakje moedig weerstand te bieden met de naam ‘restafval’. Maar wat blijft er dan nog over voor dit authentieke bakje?

De enige dingen die ik kan bedenken waar nog geen specifieke bak voor is, zijn metalen, mineralen, radioactief kernafval en drugsresten, maar ben er toch redelijk zeker van dat het niet de bedoeling is om dat daarin te bewaren.

Om ervoor te zorgen dat die arme bak toch nog een beetje gebruikt gaat worden ben ik nu maar van plan om er straks na de feestdagen mijn oude kerstboom in te proppen. Voor zover ik weet is er namelijk ook nog geen aparte bak voor religieus afval, dus dan gebruiken we daar de restbak dan maar voor.

Ik zou het anders ook niet meer weten.

You May Also Like