Wat is ons plan B?

Qua corona gaan we een spannende tijd tegemoet. Over het algemeen is het vaccineren natuurlijk het helderste licht dat we aan het eind van de tunnel hebben, maar nu we eenmaal alle andere maatregelen hebben laten varen, zien we helaas dat die tunnel misschien toch nog langer is dan we dachten. Dankzij vaccinaties minder dodelijk gelukkig, maar er is toch nog een extra bocht die we eerst niet hadden gezien.

De reden dat ik daar nu over schrijf is niet de hele vaccinatie discussie (waarvan ik denk dat je gewoon niet moet zeiken en gewoon even dat prikje moet halen, maar dat terzijde). De reden dat ik hierover schrijf is Portugal. Die lui daar kunnen niet eerlijk voetballen, maar vaccineren kunnen ze als de beste. Met een vaccinatiegraad van 98 procent zou je daar verwachten dat ze blanco op de coronakaart staan, maar helaas: zelfs Portugal is geel. Wat zegt dat over onze tactiek?

Nou, in elk geval dat we nu met plan B moeten beginnen, en ik weet eerlijk gezegd ook niet wat dat is. Misschien is plan B wel gewoon accepteren dat we de komende jaren nog wel even leven zoals we dat nu doen. Af en toe een mondkapje op, geen handjes schudden en god zij dank geen drie zoenen meer op feestjes.

Ik kan daar wel aan wennen hoor.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *