Wat is Singles Day nou weer?

Als je wel eens een webshop bezoekt is de kans groot dat je in november vroeg of laat tegen een banner van Singles Day aanloopt. Dit is een fenomeen dat over is komen waaien uit Chinese webshops als AliExpress en DX.com. Elk jaar wordt op 11-11 (met jawel, de 1 van single) extra korting gegeven zodat singles zogenaamd wat leuks voor zichzelf kunnen kopen. Of zo. Complete onzin natuurlijk, maar wel slim om zo weer iets nieuws te hebben om je bezoekers mee te bestoken.

In Nederland nemen we natuurlijk graag alle commerciële invloeden uit het buitenland over (denk aan Halloween, Black Friday, etc), en Singles Day kan daarom niet achterwege blijven. Vandaar dat ook gerenommeerde webshops al Bol.com tegenwoordig los gaan met dit fenomeen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze banner met een link naar een speciale kortingspagina:

Singles Day 2018

Zelf heb ik wel een beetje mijn twijfels bij deze ‘feestdag’. Hebben singles namelijk niet al genoeg om blij over te zijn? Zij kunnen namelijk wanneer ze maar willen overal gaan en staan en doen en laten wat ze willen. Ze kunnen elk weekend uitslapen en gaan op ieder feestje als laatste naar huis. Ze hebben alle vrijheid die je maar kunt wensen voor zover tijd en geld dat toelaten. Moet je ze dan ook nog extra korting geven?

Ik vind het gewoon lullig om zo de aandacht te leggen op het gras van de buren. Haal gewoon de winstmarges van je producten wat omlaag, dan is het elke dag Singles/Couples Day.

Daarom dit weekend speciaal helemaal geen korting in mijn webshop. Ha!

You May Also Like