Wat kost deze website?

Een website in de lucht houden is leuk, maar niet gratis. Los van de vele uren liefde, passie en verzorging die je erin moet steken, kost het je meestal ook een paar centen. Wil je ook weten wat een site zoals deze precies  kost? Lees dan snel verder! Vind je dat totaal niet interessant? Stop dan met lezen en ga een boterham voor jezelf smeren.

Voor een website heb je eigenlijk twee dingen nodig: een domeinnaam (zoals Wateengast.nl) en een zogenaamd hostingpakket. Je webhosting zorgt voor de server (online harde schijf) waarop je website draait zodat iedereen er dag en nacht bij kan. Er zijn online veel bedrijfjes die dit aan je willen verkopen, en ik heb gekozen voor Vimexx. Deels omdat hij erg goedkoop is, en deels omdat een vriend die flink ervaren is in dit soort zaken deze hostingpartij aan me had aanbevolen. Maar dan heb je je hosting, welk pakket koop je dan?

Dat ligt een beetje aan je plannen. Heb je maar 1 website waar niet zo veel op gebeurt, dan kies je gewoon voor de goedkoopste optie. voor zo’n 35 euro heb je een jaar hosting, en de domeinnaam kost je ongeveer 4,70 per jaar. Zelf heb ik meerdere websites, en dan kan een groter pakket interessant worden. Ik heb dan ook gekozen voor het pakket “compleet”, en daarop draaien deze websites:

Zojuist heb ik de hosting voor een jaar verlengd voor een bedrag van 101, 80 en de domeinnaamWateengast.nl kostte 4,76 voor een jaar, dus in totaal kan je zeggen dat het mij 106 euro en 56 cent kost om deze site een jaar in de lucht te houden (inclusief BTW, met dus ruimte voor eens stuk of 15 websites)

Dan moet je er dus wel nog allemaal tijd en moeite in steken om bezoekers te mogen ontvangen en hopelijk iets te verpatsen zodat je wat terugverdiend. En dat is niet makkelijk. Zeker niet als je zoals ik alleen maar onzin verkoopt. Want als ik alle uren die ik erin gestoken heb ga omrekenen zit ik misschien op een uurloon van 15 cent of zo. Wat dat betreft kan je beter vakken gaan vullen dan een website gaan runnen hoor!

Maar dat is natuurlijk wel lang niet zo leuk. Dus, ga ervoor en veel plezier!

En mocht je zelf een keer een website willen beginnen, maar heb je helemaal geen zin om dit te fixen? Laat het me weten, dan kunnen we wel wat regelen! Ik heb nog plek op mijn hosting dus kom maar door 🙂

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *