Wat maakt Valentijnsdag zo’n treurige feestdag?

Er zijn ontzettend veel dingen te zeggen over de treurigheid van Valentijnsdag. Zo kan je beginnen over de vergankelijkheid van rozen en de scheepjes die plotseling kunnen vergaan.  Je kunt denken aan commercie die elke gelegenheid aangrijpt om ergens een slaatje uit te slaan. Je kunt denken aan de treurige eenzaamheid van onbeantwoorde liefdes en de angst van mensen die hun liefde niet eens wereldkundig durven te maken.

Je kunt denken aan al die mensen die na vele jaren nog steeds niet de juiste kast gevonden hebben om fatsoenlijk uit te durven komen. Je kunt denken aan liefdes die ooit zo mooi begonnen, maar mettertijd helaas in vergankelijkheid zijn geraakt. Je kunt denken aan de arme kinderen die hieruit geboren zijn en nu in een moeilijke spagaat de wereld moeten leren kennen. Je kunt van alles verzinnen over de keerzijde van liefde die vandaag voor velen pijnlijk wordt onderstreept, maar dat alles valt nog wel in het niet bij het volgende.

Want dat, lieve mensen, is namelijk het feit dat er maar één de leukste kan zijn. En die heb ik al. Sorry daarvoor!

Ik heb het natuurlijk over mijn allerliefste Floor, first of her name and mother of dragons. Mijn Khaleesi, mijn vrouwelijke Henk op het witte paard, mijn maatjesharing in de rolmops of love. De liefde van mijn leven die in al haar awesomeheid ook nog eens zichzelf ten dienste stelt om onze nieuwste troonopvolger uit te broeden. Ik prijs mezelf intens gelukkig dat ik deze lieve vrouw tot mijn gezin mag rekenen en verheug me nu al op de rest van mijn leven met haar en ‘de jongens’.

Liefste: ik hou van jou! Ook in het openbaar.

Het is alleen intens treurig dat door ons niemand anders ter wereld de fijnste partner kan hebben die er maar is. Daar kan ik soms best een beetje verdrietig om worden.

Zeker op Valentijsdag…

Voor alle andere mensen, koop hier maar snel wat leuks voor jezelf:
Valentijn 2019

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *