Wat maakte april 2020 zo’n bijzondere maand voor Wateengast?

Wat een feest! Over zo’n twee weken gaat deze melige website eindelijk twee jaar oud worden, en op de valreep van dit heuglijke feit kan ik zowaar een fantastische mijlpaal bijschrijven in haar jonge bestaantje. In de afgelopen maand april van 2020 heb ik namelijk voor het eerst de imposante grens van 3500 bezoekers aangetikt. Vet, maar dat kennen we al (jaja, zo liep je ook al te blèren bij 1000, 2000 en 3000 bezoekers…). Waar ik nu pas écht trots op ben is dit:

In de maand april van 2020 ging er namelijk geen enkele dag voorbij dat er minder dan 100 bezoekers op mijn site waren geweest. Het record was 170 en dat zonder extra reclame te maken of zoiets. Kan je het je voorstellen? Als je al die mensen vandaag de dag op een rij zou zetten heb je dus mooi een rij van 150 meter lang, en dat is dus zo lang als bijna 2 voetbalvelden (naar boven afgerond om dit verhaal aan te dikken). Gigantisch vet!

Het lollige is dat al die mensen eigenlijk vooral verdwaalde zoekers op internet zet. En héél langzaamaan kopen die steeds vaker iets bij Bol.com nadat ze op een linkje op mijn site hebben geklikt. Zo had ik vorige week zowaar voor het eerst mijn grote lucky shot. Iemand had gegoogled naar hoe dat spelletje met die dubbele plaatjes ook alweer heette (serieus, ik verzin dit niet). Dan kom je tegenwoordig dus op dit melige onzinartikel uit. Vervolgens had deze persoon op de link naar bol geklikt, en niks gekocht. Maar mijn account is wel aan zijn winkelwagentje gelinkt. En laat hij nou net die avond een nieuwe iPhone hebben gekocht! Ka-ching: dat was in 1 klap 30 euro commissie erbij. Supervet!

En dat is mede waarom je mij bij dit soort mijlpalen zo hard van de daken hoort roepen. Meer bezoekers = meer mensen die doorklikken naar Bol.com = meer commissie om deze site te sponsoren. En dat is mooi meegenomen!

Dus, ik denk dat ik maar vrolijk doorga. Zelfs als ik weet dat er misschien 10 mensen zijn die vandaag dit artikeltje lezen. Wie weet klikt er in de toekomst nog eens iemand per ongeluk door naar deze link, waarmee ik dit heuglijke feestje vandaag in stijl ga vieren:
Doen jullie mee? 😉

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *