Wat vinden top-DJ’s eigenlijk van platentektoniek?

De beste DJ’s ter wereld doen niets anders dan plaatjes draaien, plaatjes draaien en nog eens plaatjes draaien. Je kunt dus met een gerust hart zeggen dat zij de uitgesproken specialisten zijn waar het platentektoniek betreft. Om de experts eens aan het woord te laten vroeg ik de beste DJ’s ter wereld volgens DJ Mag hoe zij dit boeiende fenomeen vandaag de dag ervaren.

Wat een gast: “Hallo Armin van Buuren, je bent vijf keer verkozen tot beste DJ ter wereld. Wat vind je er nou van dat pangea opgesplitst is in een aantal grote oceanische en continentale platen die onder hoge druk tegen elkaar in botsing komen waarbij er enorme hoeveelheden energie en warmte vrijkomen?”

Armin van Buuren: “mwah, ik hou me er niet zo mee bezig”

Wat een gast: “Super! En Martin Garrix, net als ik heb je VWO gevolgd aan het Keizer Karel College in Amstelveen. We weten dus allebei dat een botsing tussen een plaat zonder en een plaat met continent ervoor zorgt dat de zwaardere plaat onder de oceanische plaat duikt. Hier verdwijnt aan de ene kant korstmateriaal, zoals het geval is bij de diepzeetroggen aan de Grote Oceaan. Aan de andere kant van de plaat ontstaan dan vulkanen. Wat doet dit met jou persoonlijk?”

Martin Garrix: “Niks.”

Wat een gast: “Fantastisch ja, inderdaad zeg. En Hardwell, je echte naam is Robbert van de Corput. Als botsende platen niet te groot zijn is het mogelijk dat ze heel langzaam langs elkaar gaan schuiven, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de San Andreas-breuk. Maakt het jou veel uit dat twee platen die ieder een continent dragen en ongeveer even zwaar zijn, door de botsing ook zwaar verknepen kunnen worden en zo een flinke bergrug kunnen vormen zoals bijvoorbeeld in de Himalaya?”

Hardwell: “Nee niet echt nee”.

Wat een gast: “Te gek jongens, nou onwijs bedankt voor jullie openheid en ga vooral zo door met die plaatjes!”

Top-DJ’s: “pff, wat een gast…”

You May Also Like