Wat vindt de dierenbescherming eigenlijk van Paw Patrol?

We kunnen rustig stellen dat de dierenbescherming op z’n zachtst gezegd ‘not amused’ is met de kinderhitserie Paw Patrol van Nickelodeon. De serie gaat over Ryder, een ietwat sadistisch jongetje dat het nodig vindt om een zestal puppies vol te hangen met een verscheidenheid aan technologische explosieven.

Zo is daar het hondje Skye, dat herhaaldelijk aan een stel raketten de lucht in wordt geknald. Of wat te denken van de kleine buldog Rubble, die zonder pardon in bulldozer van een klif wordt geduwd. Ook Marshall de dalmatiƫr wordt gerust een brandend gebouw binnen gestuurd en ga zo maar door. Er lijkt geen einde te komen aan de gruwelijke creativiteit van de bedenkers van deze zogenaamde kinderserie.

Omdat het een Canadees-Amerikaanse hitserie betreft staat onze dierenbescherming helaas machteloos om het kwaad bij de bron aan te pakken, maar woordvoerders van de stichting hebben wel in een officiĆ«le verklaring aangegeven keihard te duimen met z’n allen dat onze Nederlandse jeugd dit ongewenste gedrag niet zal overnemen.

Wij duimen mee.

(voor wie ze niet kent, de commercie smult van de hype Paw Patrol)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *