Wat vindt Jezus eigenlijk van Wateengast?

Eind december is Jezus altijd volop in de aandacht. Ik reflecteer in die periode altijd graag en vraag mij dan natuurlijk de hele tijd af wat deze mensenvriend eigenlijk van mijn wonderlijke website zou vinden. Het probleem is alleen dat Jezus ten tijde van schrijven ruim 2000 jaar dood is, dus ik kan het hem niet vragen. Dat neemt niet weg dat ik, net als vele anderen, natuurlijk prima mag gissen wat de beste man ergens van zou vinden. Bij deze daarom mijn interpretatie: wat zou Jezus vinden van Wateengast.nl?

Ik denk oprecht dat hij het best mooi zou vinden, maar tegelijkertijd vermoed ik hij ook niet zo goed zou weten wat hij ermee aan moet. Jezus kan namelijk niet zo goed met computers overweg en dus zal hij het in het jaar 0 waarschijnlijk knap lastig gevonden hebben om mijn site te kunnen vinden. Daarbij zal hij de site zeker niet mobile friendly genoeg vinden naar zijn smaak. Op dit moment is zo’n 60 procent van het verkeer op deze site mobiel, en omdat Jezus geen smartphone had kon hij daar dus niet van meeprofiteren. Dat is heel jammer voor Jezus, zeker als hij onderweg weg is.

Ook denk ik dat Jezus veel van mijn tekstjes niet helemaal zou begrijpen. Neem bijvoorbeeld het verhaal over elektriciteitskamelen van mijn zoontje. De passages over kamelen had Jezus ongetwijfeld helemaal te gek gevonden, maar zodra het concept elektriciteit zijn intrede doet denk ik dat Jezus wel een beetje af zou haken. Zelf heb ik al de grootste moeite om het fantasievolle geraaskal van mijn zoontje te volgen, laat staan dat iemand met een generatiekloof van 2000 jaar daar een touw aan vast kan knopen. Daar haken mensen af.

Desalniettemin denk ik dat Jezus het concept van Wateengast.nl fantastisch zou vinden. Het doel van deze site is namelijk om mensen blijer te maken, en een blij mens is een vredig mens. Om die reden durf ik met grote zekerheid te zeggen dat Jezus mij een gezegende high five zou geven als ik hem een keertje tegen zou komen op straat.

Want zo is ie, die Jezus.

Een topgast!

You May Also Like