Wat wil april?

“April doet wat ie wil” is de meest cliché uitspraak die je de afgelopen dagen veel te vaak hebt horen zeggen. Elk jaar verbaas ik mij weer over de enorme verbazing van dat het elk jaar weer een paar dagen sneeuwt in april. Voor zover ik mij kan herinneren is dat altijd zo geweest, maar iedereen lijkt dat na die paar lekkere zonnige dagen direct te zijn vergeten. Om te voorkomen dat iedereen volgend jaar weer verbaasd over het weer begint, zal ik hier voor eens en altijd opschrijven wat het nou eigenlijk precies is wat april wil.

April wil namelijk dat wij het zo veel mogelijk over het weer hebben. Dat vindt april echt supervet. Het maakt niet uit hoe, maar als het aan de maand april ligt bestaat er geen koffieautomaat op de wereld waar mensen niet over het weer praten. Om dit voor elkaar te krijgen schuift ie gewoon lekker op zijn dooie gemakje wat hoogte- en laagtefronten rond, zodat en overal allemaal drukgebieden met elkaar aan het schuren zijn als een stel hitsige tieners, en het resultaat is net zo veel sneeuw als zon en een hoop verkoudheid om over te klagen. Missie geslaagd.

Volgend jaar gaat dat niet anders zijn, net als die heerlijke mei en september en die veel te koude/warme/natte juli en augustus. Schrijf het maar vast in je agenda, dan kunnen we het volgend jaar ergens ander over gaan hebben met z’n allen.

Alvast bedankt!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *