Wat wordt er van me verwacht op Internationale Knuffeldag?

Op 21 januari is het zoals altijd weer Internationale Knuffeldag. Maar voordat je nu vrolijk iedereen in het wilde weg begint te knuffelen, is het verstandig om even een momentje stil te staan bij de etiquette rond deze feestdag. Nog lang niet iedereen is namelijk op de hoogte van dit fenomeen. Met deze instructies kan je een hoop ongemakkelijke situaties bespaard blijven.

Er zijn gelukkig een paar belangrijke vuistregels waar je Knuffeldag goed mee doorkomt. Een van de belangrijkste is waarschijnlijk dat je je primair moet richten op het knuffelen van mensen die je kent, en dan bij voorkeur vrienden en familie. Op je werk ken je natuurlijk ook heel veel mensen, maar probeer die vandaag neit te omhelzen. Je zult namelijk niet de eerste zijn die de CEO plotseling van achteren te grazen knuffelt op Knuffeldag. Dat gaat je geheid fronsende blikken opleveren. Kies hier de veilige weg en laat je collega’s gewoon met rust. Tenzij zij daar expliciet om vragen en jijzelf ook altijd al een keertje lekker hebt willen knuffelen met iemand als Sjonnie van de repro.

Een andere belangrijke regel is dat je te allen tijde je handjes thuis moet laten. Tuurlijk, het klinkt misschien als een uitgelezen moment om dat beeldschone meisje van achter de kassa nog eens op te zoeken, maar weet dat zij hier doorgaans absoluut niet van gediend is. Ook niet op Internationale Knuffeldag. Juist niet op Internationale Knuffeldag, want de kans is groot dat jij al de vijfde lolbroek bent die zijn vunzige tengels om haar bonuskaart heen slaat. Doe dat nou maar gewoon niet.

En ook op straat is gewoon het beter om gewoon je handjes thuis te laten. Als je uit het niets opeens een omaatje gaat knuffelen is de kans ongeveer 100% dat je binnen tien minuten met pepperspray in je holtes naar de EHBO aan het zwalken bent. En terecht, de knuffel is namelijk het favoriete wapen van elke doorsnee zakkenroller van formaat. Die houden natuurlijk wel van Internationale Knuffeldag…

Nee, het beste is om Internationale Knuffeldag gewoon een beetje introvert te vieren. Zoek de mensen op die je het liefst elke dag een knuffel wilt geven en sta daar dan gewoon eens even extra bij stil. Zo ga ik vandaag na mijn werk mijn zoontje van school halen en geloof me maar dat ik een extra dikke omhelzing voor de kleine held in petto heb (update: gedaan en hij geloofde me dus helemaal niet…).

Maar de beste knuffel heb ik nog wel bewaard voor mijn lieve broedende vrouw. Want die verdient wel een extra knuffel om die hele zwangerschap!

Ik doe het haar niet na hoor. Gelukkig…

Alaaf.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *