Wat zijn de leukste adventskalenders?

December is met stip de leukste maand van het jaar. Hoe kan dat ook anders, met veel gezellige feestdagen, verjaardagen, een naderende vakantie en een onwijze berg lekker eten. Alhoewel deze feestmaand voor mij nagenoeg perfect is, ken ik een trucje om deze maand zelfs nóg een stukje leuker te maken. Hoe? Met een kekke adventskalender!

Het idee is net zo cheesy als simpel: elke decemberdag open je een deurtje en daarachter zit een kleine verrassing. De naam komt van het woord adventus, wat ‘komst’ betekent in de aanloop naar kerst. Op zich geinig om te weten, maar het draait natuurlijk allemaal om wat er achter die deurtjes zit. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een kalender voor. Wat dacht je van deze:

Lego Adventskalenders

Zelf ga ik dit jaar helemaal los met deze fantastische units. Het is de eerste keer dat we deze hebben, maar ik kan niet wachten tot ik straks elke dag met mijn zoontje aan het knutselen kan slaan. Supervet, en ook nog eens in drie verschillende thema’s!

Rituals adventskalender

Deze klassieker is meer voor moeders, dames en zelfverzekerde mannen. Elke dag zit er een ander kwakje of zeepje achter zo’n deur en aan het eind van de maand ruik je daardoor als een volwaardige ontplofte parfumfabriek. Hoe vet is dat?

De krasloten decemberkalender

Volgens mij is het officieel onmogelijk om iets noemenswaardig te winnen met dit ding, maar het fantaseren over een ton maakt het toch de moeite waard om er eentje aan te schaffen. Wij doen dit nu al tien jaar thuis en vooralsnog hebben we nog nooit iets meer gewonnen dan een nieuw kraslot of een aanbetaling van 5 euro voor een pakje sigaretten. Maar toch…

Nerderige Internet of Things kalender

Bij webwinkel Conrad hebben ze een hele leuke selectie aan nerderige adventskalenders. Deze varieert van een bouwpakketje, tot electronica soldeerset en een volledige internet of things sensorenkalender. Ik heb hem nog niet in handen gehad maar het idee spreekt me zeker aan!

 

Alle andere speelgoed-adventskalenders

Serieus, je kunt echt alles in adventsvorm vinden zeg! Wat dacht je van Hot Wheels, Barbie, Paw Patrol, Brandweerman Sam, Playmobil… het is best nog een uitdaging om speelgoed te vinden waar géén kalender van is.

 

De Bier-adventkalender

Ideaal voor als je december graag beneveld door wilt brengen. Wil je wel proeven maar niet zat worden? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om je bier met een ideale stoothoek weg te gooien.

De thee-adventskalender

Serieus, ook aan mensen met heet water is gedacht. Speciaal voor hen is er nu een kalender met zakjes om daarin te hangen. Dit schijnt er een smaakje aan te geven. Hoe verzin je het?

En tenslotte: de chocoladekalenders

Dit is waar het uiteindelijk allemaal mee is begonnen. Oersaai, maar wel best lekker…

Nou, dat was hem wat mij betreft! Laat het me vooral weten als je nog een leuke kent, dan kan ik hem erbij zetten.

Rest mij niets dan jullie een hele fijne december te wensen. Enjoy!

You May Also Like