Watertrappelen dit jaar voor het eerst Olympische sport

Tijdens de zomerspelen in Tokyo dit jaar kunnen zwemmers voor het eerst medailles winnen op het onderdeel watertrappelen. Nu het Internationale Olympisch Comité de regels helemaal heeft uitgewerkt, kan het spektakel eindelijk beginnen. Deelnemers kunnen punten scoren door de vingers in een hoek van exact 90 graden naar het plafond van het olympisch zwembad te wijzen. Daarna is het vooral een kwestie van uithoudingsvermogen.

De reden dat watertrappelen tot nu toe nog nooit erkend was als olympische sport, is dat het zogenaamd geen kijksport zou zijn. Kanshebber Corrie uit Ulst is het daar niet mee eens: “Er is geen andere sport waar ie zo lang naar kunt blijven kijken als watertrappelen”. Dat is inderdaad waar, maar dat betekent natuurlijk niet vanzelf dat dat ook leuk is om te doen.

De NOS beseft dat ook en heeft daarom besloten om dit onderdeel alleen als screensaver op de website aan te bieden. Voor Corrie uit Ulst is dat echter een belangrijke mijlpaal in de popularisatie van de sport.

We gaan het zien!

Helaas.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *