We zijn onderweg!

Excellent! Gisteren heb ik eindelijk de eerste klap uitgedeeld aan Harm, die gare Ellendeldarm. Toen was namelijk mijn allereerste bestraling uit een serie van 5. En gelukkig ging dat helemaal goed! Niet dat er veel mis kon gaan hoor, maar toch fijn dat de eerste keer nu succesvol achter de rug is hoor. Ik kan eindelijk mijlpalen en behandelingen gaan afstrepen in mijn weg naar genezing, en dat is gewoon superfijn. Op naar meer!

De bestraling zelf was stiekem eigenlijk best leuk om te doen zelfs. Het is dat ik daar met kanker op die tafel lag, maar anders was het gewoon een superinteressant uitje. Ik hou wel van die mooie, futuristische machines. Echt, zo’n bestralingsapparaat had zo uit een of ander ruimtevaartprogramma kunnen komen! Je ligt daar op een strakke behandelingstafel, en daaromheen draaien langzaam 4 platen waarmee ze op de kanker schieten. Daardoor worden die cellen zo beschadigd dat ze niet meer kunnen delen, en dat willen we natuurlijk hebben.

En de mensen die de hele bestraling deden waren wederom echt hartstikke goed en aardig. Ik werd ontvangen door een supervriendelijke vent die heel goed alles uitlegde wat ie aan het doen was en wat er ging gebeuren. En dat terwijl het voor hem waarschijnlijk lopende band werk is geworden, dus dat ie nog steeds voor de duizendste keer hetzelfde uitlegt is echt roemswaardig. Heel erg fijn en wederom een dik compliment aan het Antoni van Leeuwenhoek in Hoofddorp. Wat een goede plek is dat zeg!

Omdat het de eerste keer was dat ik bestraald werd moesten ze eerst nog even een extra scan doen, maar daar hadden we alleen wel een kleine hick-up. Ik had namelijk iets teveel gasvorming in mijn lijf, waardoor de scan te wazig was 🙂 Sja, kan gebeuren, en zonder te veel in detail te treden stuurden ze me na de eerste scan dus weer terug naar de kleedkamer om daar wat dingetjes te doen die deden denken aan die flitspoppers van de GVR. Superlollig, ik ben daar nog nooit zo toe aangespoord, en toen we de scan hervatten kreeg ik door de luidsprekers allemaal complimenten voor mijn werk en toen konden we door. Haha, weer wat meegemaakt!

En vervolgens draait dat ding nog drie rondjes om je heen en dan ben je binnen een paar minuutjes alweer klaar. Bizar! Je voelt er dus helemaal niks van, en doordat ie ook bijna geen geluid maakt (het zoemt zachtjes) vraag je je na afloop ergens wel af of ie eigenlijk wel aanstond. Zo relaxed is dat! En na afloop hebben ze met een dikke stift twee rondjes op mijn heupen getekend, waardoor ik vanmiddag nog sneller door die scan heen ga. Appeltje eitje!

Uiteraard zijn er wel bijwerkingen te verwachten hoor (darmklachten met name), maar die komen pas 1 tot 2 weken na de bestraling. Dus dat duurt nog eventjes, en de bijwerkingen op de dag zelf zijn minimaal tot nihil. Ik was gisteren een paar uur na de bestraling wel een klein beetje misselijk, maar dat zou ook zomaar door wat anders kunnen komen, en het ging gelukkig zo voorbij dus niets noemenswaardigs wat dat betreft!

Vanmiddag ga ik met Floor voor de tweede bestraling. En gisteren waren dus mijn ouders mee, en dat was ook echt ontzettend fijn. Ik ben heel blij dat zij nu ook gezien hebben hoe het er daar uitziet en in wat voor goede handen ik daar ben. Dit was een hele goede kickoff met een belangrijk deel van mijn team in de strijd tegen kanker!

Tot zover deze update, ik ga weer even wat dingetjes van mijn to-do lijstje doen voordat we zometeen weer op pad gaan naar bestraling nummer 2.

Fijne dag allemaal!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *