Weet je nou nog stééds niet wie de mol is?

Nee, en dat vind ik werkelijk bloedirritant! Hoe kan het dat zo’n suf televisiespelletje me zo aan het puzzelen zet? Vorig jaar had ik het mis en volgens mij kan ik het daar gewoon niet zo goed tegen. Als analist verwacht ik denk ik namelijk dat ik dit puzzeltje moet kunnen oplossen, maar als ik eerlijk ben weet ik het gewoon nog niet. Morgen rond deze tijd begint de finale en dan weten we eindelijk Wie de Mol is van 2019, maar zelf vind ik elk van de drie deelnemers op dit moment een even plausibele mol. Toch moet ik iemand noemen. Maar wie?

Om de boel voor mezelf op een rijtje te zetten hier mijn afwegingen. 3 mollen: welke is de echte?

Niels – deze knakker doet alsof ie per ongeluk vrolijk naar de finale dartelt maar aan zijn gezichtsuitdrukkingen zie je daar helemaal niks van. Hij gaat een paar keer door het oog van de naald en dan zit ie erbij alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Dat vertrouw ik niet helemaal. Daarbij loopt ie onwijs te kloten en te treuzelen bij de opdrachten en heeft ie zo ongeveer het minste geld ingebracht van allemaal. Tijdens die opdracht waarbij ze moeten abseilen van die waterval doet ie helemaal niets omdat ie zogenaamd niets ziet, en die aflevering heet ‘verblindend’. Daarbij was er in de laatste aflevering iets geks dat ie opeens iets zong als memo (my name is henk ofzo, de mol van alfred?). Als muzikant is ie compleet debiel tijdens die draaitafels en in die tuk-tuks deed ie ook weer zo achterlijk dat ik niet denk dat deze vent per ongeluk in de finale terecht kan komen. Maar ja, ‘niets is wat het lijkt’ he…

Merel – zij is ook wel een extreem plausibele mol, en dan vooral vanwege allemaal hints uit de montagekamer (er zijn allemaal vogels in beeld en tijdens de intro komt het woord molvisie uit een soort code en zij is van televisie, of zo). Ook verdenk ik haar doordat ze opeens zorgt dat er 2 mensen in één aflevering uit moeten en loopt ze tegen het einde van het spel steeds meer te kloten. In de allereerste opdracht laat ze ‘per ongeluk’ zo’n kist vallen. Ze staat op het balkonnetje van de mol en loopt op het laatste moment weg. Bij de opdracht ‘doordraaien’ draait ze de hele tijd in haar cocktail en ook vertrouw ik dat spelletje met die vallende vrijstelling voor geen cent. Ze geeft de vrijstelling aan Niels, en ik dacht eerst dat dit was omdat ze hem de mol vindt, maar waarschijnlijk is dit omdat ze weet dat hij op haar zit. Zelf verdenkt ze Sarah, en dan is dat wel weer een logische actie. Nu ik dit zo schrijf verdenk ik haar opeens een stuk minder. Handig hoor, zo’n blog!

Sarah – zij is de meest waarschijnlijke mol, en daarmee ook de meest teleurstellende als dat ook echt zo blijkt te zijn. Haar gekloot ligt er telkens wel zó dik bovenop dat het ergens te makkelijk zou zijn als zij dan de mol blijkt te zijn. Vorig jaar zat ik ook op zo’n knakker, en daardoor had ik het mis. Vandaar dat ik nu wat terughoudend ben in mijn verdenkingen naar Sarah, maar ik kan er haast niet omheen. In talloze opdrachten verpest ze de boel zo opzichtig omdat ze niet kan tellen, lezen, schrijven, lopen, sporten, etcetera. Ook de signalen uit de montagekamer wijzen haar kant op: ‘de sleutel staat op het dak’, en dat slaat steeds op een kruis waar zij telkens over begint (bijvoorbeeld die taxi-opdracht). Ze heeft steeds een molgroen oorbelletje in, ze draait door bij die opdracht met de draaitafels, haar laatste jurkje heeft de vorm van een M. Er is iets met een liedje ‘dubbelchecking woman’ terwijl ze alles wil controleren. En ga zo maar door.

Als ik het zo uitschrijf allemaal kan het haast niet anders dan dat zij de mol is, maar ergens hoop ik dat het niels is. Maar goed, als ik het dan toch moet roepen.

Wie is de mol van 2019?

Ik zeg Sarah, ik hoop Niels, en dan zal je zien dat het dus toch Merel is..

Wat een rotspel eigenlijk 😉

 

Update: nou ik geloof dat ik er nu eindelijk uit ben hoor! Gisteren waren er namelijk een paar hele duidelijke hints waarmee ik het plaatje volgens mij helemaal rond heb. Het waren allemaal kleine dingetjes, maar vooral het moment toen Merel ‘ik ben de mol’ zei vond ik heel erg verdacht. Waarom zou je dit zeggen als je niet de mol bent? Het kan natuurlijk een hele slimme afleidingsmaneauvre zijn, maar als ze daarmee zelfs de presentator en de regie om de tuin kan leiden is ze wel heel erg goed. Dat zou natuurlijk wel kunnen realiseer ik me nu. Niets is wat het lijkt toch? Ja, ik ben eruit: Rick Westelaken is de mol. Wedden dat ie daar volgend jaar openlijk voor uitkomt? Sneaky mollenbasterds…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *