Welk einde voorspelt machine learning voor Game of Thrones?

Wat vet! De afgelopen weken heb ik een cluster algoritmische modellen laten draaien op alle scripts, boeken en scenes van Game of Thrones om te voorspellen hoe het straks allemaal af gaat lopen. Hier kwamen telkens grofweg 3 scenario’s uit waarbij de laatste, meest waarschijnlijke me werkelijk versteld heeft doen staan. Die had ik zelf niet kunnen verzinnen, maar nu ik erover nadenk zien we vanaf de eerste aflevering al hints naar dit fantastische einde. Lees dus snel verder!

3e meest waarschijnlijke einde: Alles en iedereen gaat zo dood als het maar kan.
Dit is eigenlijk simpele algebra: als je een liniaal legt over het overgebleven aantal mensen in Westeros na elke aflevering zal je zien dat hier een sterk neerwaartse trend in zit. Over het algemeen is het sterftecijfer namelijk een stuk hoger dan het geboortecijfer. Dit zorgt voor een zeer scheve bevolkingspiramide met totale uitsterving van de soort als enige mogelijke eindpunt. Jammer voor iedereen. Weinig verrassingen hier.

2e meest waarschijnlijke einde: Iedereen gaat dood maar toch niet echt op een paar na die dan dood wel nog witjes rondlopen en wat suf voor zich uit mompelen met een vlaggetje van een wolf in de hand.
Dit komt waarschijnlijk doordat mijn modellen een beetje in de war raakten door het concept ‘dood’. Het was erg lastig om hier een sluitende definitie van vast te stellen omdat dit hier elke aflevering weer anders mee omgegaan wordt. Jon Snow is bijvoorbeeld dood, maar dan opeens weer niet, en de white walkers en hun vriendjes waarvan je zeker weet dat ze dood zijn lopen gewoon vrolijk sneeuwballen te gooien alsof er niets aan de hand is. Het is logisch dat machine learning deze vrije interpretatie van het concept dood vertaalt in een bijzonder wazig eindscenario. Garbage in, garbage out. Je kent het wel…

Op 1! Het allermeest waarschijnlijke einde: Iedereen verandert in een stel borstjes
Ik had het zelf niet kunnen bedenken maar inderdaad zeg, vanaf de eerste aflevering ligt het er zó dik bovenop en als je erop gaat letten kan het echt niet anders dan dat dit het einde van Game of Thrones gaat zijn. Ik heb mijn modellen meerdere keren gecontroleerd op fouten, maar met een uitzonderlijk hoge zekerheid kan gezegd worden dat iedereen straks minstens twee borstjes is. Eigenlijk is dit ook de rode draad uit de hele serie. In de eerste aflevering wordt dit symbool gelijk al een paar keer getoond en daarna volgen nog veel scenes die direct of indirect verwijzen naar het onvermijdelijke einde van Westeros.

Met dit scenario in gedachte belooft de laatste aflevering een waar spektakel te worden voor borstjesfans. Zeker gezien het feit dat er meer geld dan ooit in special effects gepompt wordt om op tijd al die miljoenen borstjes in beeld te kunnen krijgen. Dit wordt een technisch hoogstandje waar HBO televisiegeschiedenis mee gaat schrijven. Let maar op!

Valor morgastis.

You May Also Like