Welke drone is leuk om mee te beginnen?

Wat vet! Ik heb mijzelf laatst eens in het zonnetje gezet door mezelf een superlollige drone kado te doen. Daarbij moet ik gelijk zeggen dat het niet de eerste keer is dat ik zoiets doe, maar het is wel zeker de beste keer. Want mijn hemel, wat is die technologie vooruit gegaan zeg! In slechts een paar jaar tijd is het van semi-suicidaal speelgoed tot de realisatie van de toekomst gegaan. Wat een mooi spul!

De drone die ik gekocht heb is de DJI Ryze Tello. Voor een heel bescheiden 89 euro bij Bol heb je een heel leuk speeltje, met de technologie van de professionele grote jongens erin verwerkt. Die zag ik voor het eerst aan het werk op een demonstratie tijdens de zogenaamde Digital Week op mijn werk bij Schiphol. Daar zag ik hoe de mooiste drones compleet stilhingen in de lucht of zonder ongelukken over de afdelingen heen en weer zoemden. Tussen dit geweld was er ook die schattige, betaalbare Tello.

Deze drone werkt via je telefoon, en daarop zie je dus ook gelijk wat de camera ziet. Je kunt daarmee ook filmen of foto’s maken, maar helaas niet van de drone die aan het filmen is zelf. Want dat is nog wel het mooiste om te zien. Door een slim cameraatje aan de onderkant kan ie zichzelf compleet bewegingsloos in de lucht houden waardoor het sturen een simpel feestje kan worden. En dan voel je jezelf opeens een hele goede piloot, terwijl dat slimme vliegende computertje al het zware werk voor je doet. Prachtig werk!

Al met al kan je per volle batterij ongeveer een kwartiertje vliegen, ruim genoeg om je even te vergapen aan deze techniek. En tuurlijk, uiteindelijk doe je dit echt maar een paar keer en echt niet elke dag, maar dat hoeft ook helemaal niet. Deze Tello drone is een hartstikke leuk speeltje dat je vrolijk mee neemt op vakantie, en waar je je zeker weer even mee kan vermaken.

Een ablosute aanrader voor iedereen met ook maar een greintje technologische verwondering in zich. Geniet ervan, net als ik!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *