Welke emoticons gebruik je het meest?

Wat vet! Voor een nerd zoals ik zit de wereld vol met lollige statistiekjes, alsof het kleine cadeautjes zijn die erom schreeuwen om geopend te worden. Het laatste cadeautje dat ik uitgepakt heb is de Whatsapp-chat met mijn vrouw. Die kan je namelijk gemakkelijk exporteren naar een .txt bestandje, en vervolgens kan je hier helemaal op los gaan met de eindeloze mogelijkheden van mijn lievelingsprogrammeertaalt Python. Hoe vet is dat!

Na een beetje databewerking, knippen en plakken kan je vervolgens helemaal uit je plaat gaan met data visualisatie. Nu zal ik jullie het gros van mijn plaatjes hier besparen, maar één van de plaatjes die ik mijn emoticongebruik wel fraai vond samenvatten is toch wel deze:

Hoe groter het blok, hoe vaker die emoticon in de afgelopen jaren gebruikt is. Wat een liefde hier in huis zeg! En als je dit soort dingen kunt uitrekenen, kan je natuurlijk nog veel verder gaan. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een prachtige uiteenzetting gemaakt van het scheldwoordengebruik hier in huis, maar die zal ik uit privacyoverwegingen maar niet publiek met de wereld delen in deze post.

 

Maar mocht je hier meer over weten, of benieuwd zijn naar de code zodat je het zelf een keertje kunt doen: stuur me gerust een berichtje en ik vertel je er graag alle nerderige ins & outs over!

Wat een feest 🙂

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *