Welke tactiek werkt het beste bij het invullen van een voetbalpool?

Verstand van voetbal is meestal slechts een pré als het gaat om het invullen van een voetbalpooltje. Hierbij komt namelijk zo veel geluk kijken dat je eigenlijk veel beter naar de wetten van kansberekening kunt kijken dan naar het laatste nieuws en de meningen op Voetbal International. De beste tactiek voor jouw pooltje wordt bepaald door de manier waarop je punten kunt winnen.

Afhankelijk van de puntenregels van je pooltje zijn er eigenlijk twee tactieken die de kans op een prijs aanzienlijk vergroten. Als je de uitslagen van de wedstrijden van te voren in moet vullen en tijdens het toernooi niet meer mag veranderen, kies je voor de meest voorkomende uitslag in voetbaltoernooien: 1-0. Maak hierbij de afweging welke ploeg de sterkste is en laat die dan met 1-0 winnen. Het is natuurlijk geen enkele garantie, maar tijdens het afgelopen WK had deze tactiek in mijn pool gewonnen. En dat was niet voor het eerst.

Een andere tactiek kun je effectief toepassen als je voor de wedstrijd de uitslag nog mag aanpassen. Het is eigenlijk heel simpel: kijk dan gewoon even naar de kansen volgens de Toto en neem die over op je formulier. Tuurlijk, je zult er vaak genoeg naast zitten, maar het is niet voor niets dat die kansen zo berekend worden. Op de lange termijn ga je zo punten scoren, let maar op.

Uiteindelijk kun je natuurlijk ook gewoon lekker random de gok wagen, maar als je net als ik de ballen verstand hebt van voetbal en het toch heel leuk vindt om aan pooltjes mee te doen kan je maar beter je geluk in de handen van de kansberekening leggen. Je doet zo in elk geval mee in de bovenste regionen van het scorebord en met een beetje mazzel haal je je inleg er nog eens dubbel en dwars uit!

Succes!

You May Also Like