Welke visboer verkoopt nog verse snorkels?

De tijd dat je bij elke viskraam een vers broodje snorkel kon kopen lijkt definitief voorbij. Waar eind jaren ’80 nog elke supermarkt ingevroren snorkels van Kapitein OrtegaTM in de vriesvakken had liggen, is dat vandaag de dag wel even anders. Hele oceanen zijn in rap tempo leeggevist, waardoor je tegenwoordig maanden rond moet zoeken om een kleine cocktail bij elkaar te sparen. Een heel enkele keer zie je nog een onsje snorkels liggen op de Albert Cuyp, maar dan moet je wel heel veel geluk hebben.

En terecht. De snorkel is namelijk een beschermde soort geworden vanwege de zorgwekkend lage snorkelstand. In de basis gaat het eigenlijk helemaal mis in het broedprogramma. Snorkels laten zich namelijk extreem moeilijk kweken omdat het z’n ongelofelijk gepriegel is allemaal. Zelfs met de techniek van vandaag is het vrijwel onmogelijk gebleken om de snorkelquota kunstmatig aan te vullen.

Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat alleen nog een paar zeer exclusieve restaurants in Japan de echte snorkels als amuse serveren. Daar betaal je dan natuurlijk ook wel de hoofdprijs voor deze bijzondere delicatesse.

You May Also Like