Wie heeft er nou twee dagen nodig om te pinksteren?

Ik pinkster al mijn hele leven. Toen ik nog een klein gastje was, sprong ik al elk jaar vrolijk mijn bed uit om dit tot ‘s avonds laat aan één stuk door te doen. In alle bescheidenheid kan ik dan ook zeggen dat ik er best goed in geworden ben. Zo goed zelfs, dat ik tegenwoordig na een paar uurtjes al klaar ben met pinksteren. Wat mij dan stiekem elk jaar toch weer zo blijft verbazen, is de vraag waarom andere mensen daar dan toch allemaal twee volle dagen voor nodig lijken te hebben. Dat is toch veel te veel?

Ik heb dan ook een donkerbruin vermoeden dat de meeste mensen ook helemaal niet hun best doen om gewoon een beetje fatsoenlijk door te pinksteren. Gewoon, hoppa: de vaart erin! Of lopen zij expres zo te lanterfanten, zodat het lijkt alsof we een extra vrije dag nodig hebben omdat we anders niet genoeg tijd zouden hebben om te pinksteren?

Ik zou het in elk geval helemaal niet erg vinden als we het voortaan gewoon bij 1 pinksterdag houden. Omdat mijn dagen toch altijd om 5:30 beginnen hou ik na het pinksteren immers nog genoeg tijd over voor andere dingen. Dus kom op, gewoon een beetje doorpinksteren allemaal! Ik denk dat Jezus dat ook zo had gewild…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *