Wie houdt je kat in leven terwijl je op vakantie bent?

Het grootste voordeel van een vakantie is natuurlijk het feit dat je je kat een tijdje niet hoeft te zien. Ik had de deur nog niet achter me dichtgeslagen en ik voelde direct al een zwart-witte last van mijn schouders vallen. Geen verplichting, geen verantwoordelijkheid, geen vieze luchtjes, geen gekrab, geen gestruikel, alleen maar een leven waarin je opstaat en je kat geen eten hoeft te geven. Dát is pas vakantie voor mij. Heerlijk.

Het liefst was elke dag zo voor mij, maar daar denkt mijn vriendin helaas anders over. Zij wil onze debiele kat Joop het liefst zo lang mogelijk in leven houden. Omdat ik daar wettelijk gezien niet tegenin mag gaan en mijn kat natuurlijk nooit werkelijk fysiek iets aan zou kunnen doen, zit er dan niets anders op om toch een manier te vinden om hem door onze afwezigheid tijdens de vakantie heen te helpen. Maar wat?

We hebben een paar goede vrienden uit de buurt zo gek gekregen om de eerste dagen voor de kat te zorgen, maar ook zij houden dat natuurlijk maar een paar dagen vol. Daarna hebben wij de professionals ingeschakeld. Voor 11 euro per dag komt er elke dag een meisje langs die met onze Joop gaat spelen. Ze geeft hem eten, laat hem even op het balkon en maakt zelfs de kattenbak schoon. Daarbij geeft ze ook nog eens de cactus water en stofzuigt ze het huis helemaal voordat we terugkomen. Hoe chill is dat?

Voor mij persoonlijk is die baan werkelijk de hel op aarde, maar ik vind het absoluut briljant dat er mensen zijn die in zo’n slim gat in de markt zijn gesprongen. Dit soort initiatieven kan ik alleen maar aanmoedigen! Zelfs als dat betekent dat ik over twee weken weer bij een dolgelukkige Joop thuis ga komen. Dan heeft die gast ook nog wat om voor te leven.

Mits hij zichzelf niet nog een keer met slaapmandje en plant en al van onze boekenkast af laat storten (zie foto). Serieus Joop, wíl je soms gewoon niet meer leven of zo?

Wat een gast…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *