Wie is de mol?

Spoiler alert: ik weet wie de mol is! Via een kennis van de buurvrouw van een van de deelnemers ben ik erachter gekomen en nu heb ik de naam hier ergens voor jullie op deze site verstopt. Dat werkt als volgt.

Je ziet hier allemaal reclames en banners op deze website staan. Door hierop te klikken en bijvoorbeeld iets leuks voor jezelf te kopen zoals een wijnkoelkast of een nieuwe bakfiets, kan je zomaar opeens de naam van de mol te zien krijgen. Of niet. Je mag zo vaak meedoen als je wilt. Spannend toch?

Dat gezegd hebbende volgt hier het “Dagboek van een Gast”, met daarin mijn onnavolgbare deducties richting de ontknoping van Wie is de mol 2019. Wil je ook weten wie het is? Hier lees je het!

Aflevering 0 – voor de show

Zojuist heb ik gehoord dat ze weer begonnen zijn en heb ik de app geïnstalleerd. Een week te laat dus ik loop nu al 100 punten achter. Helaas moet ik wel weer eens bekennen dat ik geen enkel gezicht van de deelnemers blijk te kennen. Kennelijk is dat de prijs die je moet betalen als je geen TV meer kijkt (dat is het meer dan waard, maar dat terzijde). Aanvankelijk dacht ik nog wel één deelnemer te herkennen, maar uiteindelijk bleek dat de nieuwe presentator te zijn. Dat begint lekker…

Maar goed, als ik op basis van deze wildvreemden een mol aan zou moeten wijzen, moet ik dus afgaan op de input van mijn naaste omgeving. In dat geval vind ik mijn zwager Jordi toch wel de meest betrouwbare bron. Want zeg nou zelf, deze Truus moet toch haast wel de mol zijn:

Aflevering 1 – “Op sleeptouw”

Vandaag heb ik de eerste show gekeken met mijn lieve Floor en we zitten er gelijk weer lekker in hoor. Ik moet alleen nog even flink namen oefenen, maar dat komt nog wel. Volgens mij is nu in elk geval de mol die ene vrouw, die zo raar deed toen maar ook niet heel opvallend. Je weet wel. Ze fietste in elk geval achteraan in de opdracht met die schermpjes (vandaar de naam ‘op sleeptouw’ van deze aflevering). Ik zoek haar naam even op en dan ga ik dat hier voortaan na elke aflevering bijhouden. Samen met de gok van Floor, zodat we straks kunnen zien wie het bij het juiste eind had (ik).

Aflevering 2 – “Uitgerekend”

Vandaag ben ik alleen maar in mijn vermoeden bevestigd: Evelien is de mol. Natuurlijk vanwege haar trucjes en fratzen, maar misschien ook omdat het me opviel dat ze haar duimen en benen in de vorm van de letter M houdt in de groepsfoto. Kijk hiernaast maar eens. Voorlopig blijf ik nog even op haar.
Dan nog heel even een Epische hulde aan mijn lieve schoonmoeder Marjan. Zoals je in de comments terug kunt lezen is zijn bijzonder niet zo goed in dit spelletje 🙂 Wie verdenk je nu Marjan? Dan weten we alvast wie er volgende week uitvliegt!

Aflevering 3 – “Niet gered”

Poe, vandaag vond ik maar een lastige aflevering. Dit vooral omdat ik eigenlijk helemaal niets wijzer ben geworden. Iedereen was wel weer een beetje verdacht, maar niemand echt extreem. Vooralsnog zit ik daarom nog steeds in mijn vertrouwde tunneltje over Evelien, maar juist daar ben ik bang voor. Als zij de mol is, is het dit seizoen gewoon té makkelijk. Na een paar jaar heb ik best een hoge pet van deze show op en daarom heb ik het vermoeden dat ik van haar af moet stappen. Ik weet alleen nog niet wie het dan wel zou moeten zijn, dus dan nog maar even een weekje dezelfde tunnel. (o ja, op de teamfoto stond ze trouwens wel weer met haar duimpjes uit de zakken… dat dan weer wel).

Aflevering 4 – “Drukker worden”

Nou mooi is dat: ik ben dus weer helemaal terug bij af. Mijn mol Evelien ligt er dus keihard uit en daardoor heb ik toch het vermoeden dat zij uiteindelijk niet de mol zal blijken. Lame. Extra lastig is het dat ik nu dus weer een nieuwe mol moet kiezen. En volgens mij doen er dit jaar echt tien mollen mee. Wie is de kandidaat? Zelfs dat zou ik niet kunnen zeggen. Omdat ik nu toch een naam moet roepen ga ik maar voor Jamie (vooral omdat ie op een molshoop zat in een shot), maar ergens zegt mijn onderbewuste dat het stiekem toch Merel of Paul-nogwat moet zijn. Maar wie? God, wat een vervelend spelletje is dit eigenlijk…

Update: never mind, ik weet nu wie de mol is:

Dan is het toch wel weer makkelijk opeens.

Aflevering 5 – “Verblindend”

Nou dat was dus weer zo’n aflevering waar je niet heel veel aan hebt. Iedereen kan de mol zijn, en het verbaast me steeds weer dat er maar 1 meedoet. Als ik moet gokken wie het is roep ik nog steeds Jamie, al wijzen alle tekenen op iemand anders. Nu ik dit schrijf denk ik opeens heel erg aan die Niels. Niet alleen om de hint die in zijn naam verwerkt is, maar ook omdat deze afdeling ‘Verblindend’ heet. Die gast kreeg naar eigen zeggen allemaal water in zijn bek en zag helemaal niks waardoor het compleet misging. Inderdaad, best verblindend…

Aflevering 6 – “Uithalen”

Zojuist hebben we weer een aflevering gezien en nu is alles opeens duidelijk. Oh zei ik alles? Ik bedoel helemaal niets. Dammit, iedereen zit er nog in en mijn staat van verwarring wordt alleen maar groter. Waarom doen er zoveel mollen mee dit jaar? De enigen waarvan ik redelijk zeker ben dat ze het niet zijn, zijn Merel en Sinan. Als ik een naam moet zeggen noem ik vandaag Niels, maar dat is vooral een soort onderbuikgok. Mijn verstand zegt Rick-Nogwat, maar ja. Het kan net zo goed zijn moeder of de buurvrouw zijn, ik weet het gewoon allemaal niet meer. O ja toch Jamie door die molshoop! Crap, daar gaan we weer hoor…

Aflevering 7 – “Inhalen”

Ha, eindelijk eens een aflevering waar je wat aan hebt! Zojuist zijn twee van mijn potentiële mollen het spel uitgeknikkerd. Dat betekent dat er nog maar 4 over zijn, en nog steeds weet ik niet zeker wie het is. Elk moment wissel ik van mol, maar uiteindelijk is Niels toch degene die ik het meest verdenk. Ik weet niet precies waarom, aangezien iedereen verdacht is, maar op de een of andere manier vertrouw ik zijn acteren niet zo. En dan moet je maar op je intuïtie afgaan he. Bij deze dus: Niels is de mol van 2019!

Aflevering 8 – “Zand strooien”

Nou daar zijn we weer hoor. Gelukkig is er weer een mol afgevallen, en daarmee valt het totaal aan plausibele mollen terug naar 3. Nog nooit heb ik het zó moeilijk gevonden als dit jaar. Voor alle drie valt namelijk echt een hele boel te zeggen als mol. Als ik de hints van de producenten volg neig ik het meeste naar Merel en Sarah, maar als ik naar de acties kijk verdenk ik toch het meeste Niels. En daar moet ik dan toch maar voor gaan denk ik. Dus bij deze: op papier is mijn mol nog steeds Niels, maar echt geloven doe ik het nog steeds niet. Wat een rotspel is dit toch eigenlijk…

Aflevering 9 – “Doordraaien”

Dammit, wat een rotspel. Allemaal hints, allemaal verdenkingen, en ik weet gewoon nog stééds niet zeker wie die vervloekte rotmol is. Hier een complete post voor deze waanzin. Bah.

Aflevering 10 – “De Finale”

Nou ik geloof dat ik er nu eindelijk uit ben hoor! Gisteren waren er namelijk een paar hele duidelijke hints waarmee ik het plaatje volgens mij helemaal rond heb. Het waren allemaal kleine dingetjes, maar vooral het moment toen Merel ‘ik ben de mol’ zei vond ik wel heel erg verdacht. Waarom zou je dit zeggen als je niet de mol bent? Het kan natuurlijk een hele slimme afleidingsmanoeuvre zijn, maar als ze daarmee zelfs de presentator en de regie om de tuin kan leiden is ze wel heel erg goed. Dat zou natuurlijk wel kunnen realiseer ik me nu. Niets is wat het lijkt toch? Ja, ik ben eruit: Rick Westelaken is de mol. Wedden dat ie daar volgend jaar openlijk voor uitkomt? Sneaky mollenbasterds…

Mijn oordeel: wie is de mol?
Aflevering Mol volgens Rein Mol volgens Floor
1 – Op sleeptouw Evelien Merel
2 – Uitgerekend Evelien Evelien
3 – Niet gered Evelien Evelien
4 – Drukker worden Evelien Evelien
5 – Verblindend Jamie Jamie
6 – Uithalen Niels Rick-Paul
7 – Inhalen Jamie Jamie
8 – Zand strooien Niels Sinan
9 – Doordraaien Sarah Merel
10 – Finale Rik van de Westelaken Merel

Dus, dit is de mol! Heb je zelf een ander idee? Laat het dan vooral weten in de comments!

You May Also Like

2 Comments

  1. Goed punt Marjan. En waarom? Is het omdat ze Belgisch is, en dat onder Nederland ligt: Neder – land, oftewel onder – grond. = Mol?? Dat zou zomaar eens kunnen ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *