Wie is de mol?

Spoiler alert: ik weet wie de mol is! Via een kennis van de buurvrouw van een van de deelnemers ben ik erachter gekomen en nu heb ik de naam hier ergens voor jullie op deze site verstopt. Dat werkt als volgt.

Je ziet hier allemaal reclames en banners op deze website staan. Door hierop te klikken en bijvoorbeeld iets leuks voor jezelf te kopen zoals een wijnkoelkast of een nieuwe bakfiets, kan je zomaar opeens de naam van de mol te zien krijgen. Of niet. Je mag zo vaak meedoen als je wilt. Spannend toch?

Dat gezegd hebbende volgt hier het “Dagboek van een Gast”, met daarin mijn onnavolgbare deducties richting de ontknoping van Wie is de mol 2019. Wil je ook weten wie het is? Hier lees je het!

Aflevering 0 – voor de show

Zojuist heb ik gehoord dat ze weer begonnen zijn en heb ik de app geïnstalleerd. Een week te laat dus ik loop nu al 100 punten achter. Helaas moet ik wel weer eens bekennen dat ik geen enkel gezicht van de deelnemers blijk te kennen. Kennelijk is dat de prijs die je moet betalen als je geen TV meer kijkt (dat is het meer dan waard, maar dat terzijde). Aanvankelijk dacht ik nog wel één deelnemer te herkennen, maar uiteindelijk bleek dat de nieuwe presentator te zijn. Dat begint lekker…

Maar goed, als ik op basis van deze wildvreemden een mol aan zou moeten wijzen, moet ik dus afgaan op de input van mijn naaste omgeving. In dat geval vind ik mijn zwager Jordi toch wel de meest betrouwbare bron. Want zeg nou zelf, deze Truus moet toch haast wel de mol zijn:

Aflevering 1 – “Op sleeptouw”

Vandaag heb ik de eerste show gekeken met mijn lieve Floor en we zitten er gelijk weer lekker in hoor. Ik moet alleen nog even flink namen oefenen, maar dat komt nog wel. Volgens mij is nu in elk geval de mol die ene vrouw, die zo raar deed toen maar ook niet heel opvallend. Je weet wel. Ze fietste in elk geval achteraan in de opdracht met die schermpjes (vandaar de naam ‘op sleeptouw’ van deze aflevering). Ik zoek haar naam even op en dan ga ik dat hier voortaan na elke aflevering bijhouden. Samen met de gok van Floor, zodat we straks kunnen zien wie het bij het juiste eind had (ik).

Aflevering 2 – “Uitgerekend”

Vandaag ben ik alleen maar in mijn vermoeden bevestigd: Evelien is de mol. Natuurlijk vanwege haar trucjes en fratzen, maar misschien ook omdat het me opviel dat ze haar duimen en benen in de vorm van de letter M houdt in de groepsfoto. Kijk hiernaast maar eens. Voorlopig blijf ik nog even op haar.
Dan nog heel even een Epische hulde aan mijn lieve schoonmoeder Marjan. Zoals je in de comments terug kunt lezen is zijn bijzonder niet zo goed in dit spelletje 🙂 Wie verdenk je nu Marjan? Dan weten we alvast wie er volgende week uitvliegt!

Aflevering 3 – “Niet gered”

Poe, vandaag vond ik maar een lastige aflevering. Dit vooral omdat ik eigenlijk helemaal niets wijzer ben geworden. Iedereen was wel weer een beetje verdacht, maar niemand echt extreem. Vooralsnog zit ik daarom nog steeds in mijn vertrouwde tunneltje over Evelien, maar juist daar ben ik bang voor. Als zij de mol is, is het dit seizoen gewoon té makkelijk. Na een paar jaar heb ik best een hoge pet van deze show op en daarom heb ik het vermoeden dat ik van haar af moet stappen. Ik weet alleen nog niet wie het dan wel zou moeten zijn, dus dan nog maar even een weekje dezelfde tunnel. (o ja, op de teamfoto stond ze trouwens wel weer met haar duimpjes uit de zakken… dat dan weer wel).

Mijn oordeel: wie is de mol?
Aflevering Mol volgens Rein Mol volgens Floor
1 – Op sleeptouw Evelien Merel
2 – Uitgerekend Evelien Evelien
3 – Niet gered Evelien Evelien

Dus, dit is de mol! Heb je zelf een ander idee? Laat het dan vooral weten in de comments!

You May Also Like

2 Comments

  1. Goed punt Marjan. En waarom? Is het omdat ze Belgisch is, en dat onder Nederland ligt: Neder – land, oftewel onder – grond. = Mol?? Dat zou zomaar eens kunnen ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *