Wie is de mol in wie is de mol?

Er zijn weinig Nederlandse televisieprogramma’s die ik leuk vind, maar ‘Wie is de mol?’ is er daar toch wel een van. Het idee ervan is simpel: je plukt wat onbekende bekende Nederlanders van de straat en laat ze allemaal spelletjes doen, terwijl je het filmt en doet alsof het de meest epische bezigheid van de wereld is. Mooi gevonden!

Maar is dat alles? Nee, om het boeiend te houden zit er ook een rode draad in de spelletjes, en dat is de mol. Die onbekende bekende Nederlandse mensen moeten raden wie dat is. En de kijkers thuis ook, maar die hebben het wel een stuk moeilijker dan de deelnemers. De kijkers thuis hebben namelijk ook nog eens de machtige regie tegen zich, en dus word je continu op het verkeerde been gezet.

Zo denk je soms zeker te weten wie de mol is, maar dan blijkt het later heel iemand anders te zijn die tot die tijd vrijwel niet in beeld is geweest. Dat gebeurt wel vaker eigenlijk, vooral om het fenomeen tunnelvisie wat aan te zwengelen. Het is soms misschien een beetje flauw, maar stiekem ook gewoon heel erg leuk. Alsof je slim bent als je het doorhebt, maar het is natuurlijk voor een deel ook wel geluk. Iedereen is te verdenken, en als je wilt zien wat je wilt zien dan zie je dat ook.

Nou ja, dit jaar doe ik gewoon weer mee hoor. Terwijl ik dit typ kijk ik naar de derde afdeling en geniet ik vooral van het melige gekluts van Thomas van Luyn (1 van mijn helden toch wel). Hij is helaas niet de mol, maar ik hoop dat ie toch zeker tot het eind in het spel blijft.

Maar wie is dan wel de mol dit jaar? Ik was er dt keer 100% van overtuigd dat het Sahil was, totdat ik hoorde dat mijn lieve vriendin er juist 100% van overtuigd is dat het Kim Lian is. Dat kan natuurlijk ook. Nou ja, 1 van deze twee zal het wel zijn.

Tenzij het iemand anders is. De regie zal het ons wel een keertje laten weten.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *