Wil je een beter mens worden?

Dan is het tijd om wat nieuws te leren! Door wat nieuws te leren kan je daarna namelijk opeens iets, wat je daarvoor nog niet kon. En daarmee ben je dus plotseling een iets beter mens geworden. Want hoe meer je kunt hoe beter, toch? Elk lesje is dan ook een kleine level up van jezelf waar je de rest van je leven plezier van kunt hebben. Maar weet je niet zo goed hoe en wat je moet leren om een beter mens te worden? Kees dan nog even verder!

Want de keuze van wat je moet leren is eigenlijk heel makkelijk: namelijk precies wat je leuk vindt om te doen. Leren is immers het leukst als je wat leuks leert. Dat kan van alles zijn: tekenen, muziek maken, knutselen, Raspberry Pi, boekhouding, punniken, kantklossen… alles waar je blij van kunt worden. Ikzelf ben nu bijvoorbeeld weer eens lekker aan het programmeren geslagen, en ik kan er geen genoeg van krijgen. Hoe leuk is dat?

En tegenwoordig is leren laagdrempeliger dan ook, omdat er tegenwoordig dus enorm veel cursussen online staan. Dit kan gratis of voor een paar euro, maar veel meer dan een tientje hoef je nooit voor een cursus neer te leggen. Zo ben ik de laatste tijd weer heerlijk aan het nerden geslagen met deze geweldige Python for Data Science and Machine Learning Bootcamp. Ik doe dat elke dag in de bus naar mijn werk en als het effe lukt ook ‘s avonds nog een half uurtje tussen de bedrijven door. Dat is echt superleuk om te doen, en op je werk heb je er ook nog eens wat aan!

Mijn advies aan iedereen is dan ook zeker om op zijn minst even te kijken wat er wel niet voor aanbod is. Ik gebruik de laatste tijd veel Udemy, maar je kunt ook los op sites als Datacamp (primair voor data science), eDX, Khan Academy, CodeCademy, SkillShare en Coursera. De onderwerpen zijn onwijs gevarieerd dus ik weet zeker dat er iets leuks voor je tussenzit.

En geloof me: je voelt je werkelijk goed over jezelf als je daar je vrije tijd aan besteedt. Het is leuk, leerzaam en je CV groeit er ook nog mee. Wat houdt je tegen?

Doe nou maar gewoon! Je hoeft alleen maar deze banner te volgen:Let alleen wel op dat je niet meer dan 15 euro neerlegt, want er zijn bijna altijd wel aanbiedingen zodat je niet de volle mep hoeft te betalen.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *