Wil je een briljante app maken voor je werk?

Dan is daar nu een geniale oplossing! Check Microsoft PowerApps: een onwijs gebruikelijksvriendelijk programma om apps mee te maken voor je organisatie, zonder dat je je bezig hoeft te houden met alle technische rompslomp van het publiceren daarvan. En dat is vet! Want zoals jullie misschien wel weten, ben ik een tijdje terug wekenlang bezig geweest om een unieke Wateengast-app te ontwikkelen en publiceren in de Play-store van Google. Hoewel dit natuurlijk onwijs gaaf en leerzaam is om te doen, heb je soms helemaal geen tijd om hier weken in te steken. Zoals bijvoorbeeld op je werk.

Ik ben met PowerApps gaan spelen toen ik erover hoorde in combinatie met Sharepoint-lijsten. Door daar een app overheen te gooien kan je dus vanaf je telefoon eenvoudig gegevens bijhouden in een lijst, die je daarna weer in andere analysetools zoals bijvoorbeeld PowerBI over kunt nemen. PowerApps geeft je een hele simpele interface om deze gegevens mee te bewerken. En dat is vet. Stiekem heel erg vet.

Het beste voorbeeld is een usecase voor mijn werk, waar zogenaamde huismeesters rondlopen om te kijken welke dingen beter kunnen op ons vliegveld. Eenmaal terug achter hun bureau moeten ze dan nog de administratie doen door allemaal excelletjes bij te werken. Met mijn zelfgemaakte PowerApp kunnen ze dit nu onderweg doen, fotootjes toevoegen, locaties op de kaart markeren, enzovoort. Dat scheelt ze elke dag een half uur werk, die ze nu nuttiger voor mijn geliefde luchthaven kunnen besteden. Hoe mooi is dat!

Sinds ik PowerApps ontdekt heb ben ik in elk geval om. Hier kun je mooie dingen mee maken! Wel heb ik even een gratis online cursusje gevolgd om erin wegwijs te raken, maar de leercurve is verder absoluut niet hoog: Developing Business Applications with Microsoft PowerApps, CDS and Flow (die gast is wat irritant en je kunt stoppen na de hoofdstukken over Canvas-apps, dan heb je alle kennis om aan de slag te gaan)

Het mooiste van alles is misschien wel het gemak waarmee je je app kunt publiceren en delen binnen je organisatie. Daar is geen IT-architect voor nodig en dat betekent dat je dus in no time jouw gave idee in productie kunt brengen. En dat wil je toch als ontwikkelaar van wereldverbeterende dataproducten?

PowerApps is zeker de moeite waard om eens te checken, je kunt er echt hele gave dingen mee maken!

Voordelen van PowerApps:
+ Redelijk simpel een app maken die goed integreert met de office suite (bijv. Excel, Onedrive, Sharepoint)
+ Alle functionaliteiten die je kent van een app kun je toevoegen
+ Dankbare collega’s en imponeren met resultaten waar normaal gesproken een heel team maanden mee bezig is
+ Ontzettend concreet waarde toevoegen voor je bedrijf door daadwerkelijk mensen te helpen

Minpunten
– PowerApps wordt niet standaard geleverd in je bedrijf, dus check je Office/IT-mensen even of je een licentie kunt krijgen
– Ik kan nog geen snelkoppeling op het startscherm van mijn telefoon werkend krijgen (door security van mijn eigen organisatie), waardoor je je apps voorlopig alleen nog via de PowerApp-app kunt openen. Dat is een onnodig extra klik.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *