Wist je dat bomen altijd al een 1,5-meter samenleving hadden?

Vandaag liep ik met mijn zoontje door het bos en het eerste dat me opviel was dat er allemaal bomen waren. Het tweede dat me gelijk opviel was dat die bomen allemaal keurig anderhalve meter afstand tot elkaar hielden. Meestal zelf meer. Zonder uitzondering lijken alle bomen zich keurig aan de regels te houden. Is dit toeval, of probeert te natuur ons hier iets te vertellen?

Ik denk dat laatste, want wist je dat veel van die bomen er waarschijnlijk al lang voor de coronacrisis stonden? Sommige bomen kunnen namelijk wel twee jaar oud worden, of meer. Dat betekent dat zij al doorhadden dat het slim was om niet te dicht bij elkaar te gaan staan, lang voordat de eerste mafkees het kwijl van een bezeten vleermuis op zijn barbecue mikte.

Het is dus niet gek dat er vooralsnog nog geeneen boom positief getest is op het coronavirus. Niet één! Daar kunnen wij mensen nog wat van leren hoor. Ik ben daarom ook van plan om het goede voorbeeld van die bomen te gaan volgen. Vanaf nu laat ik mijn bladeren staan en meet ik mijn leeftijd alleen nog maar in ringen. Het is een beetje gokken, maar wie weet ben ik straks daardoor ten minste immuun voor dat vervloekte virus.

Vergezocht? Misschien, maar nog altijd dichterbij dan het verhaal van die maffe 5G-gekkies. Nog een aluminium hoedje anyone!?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *