Wist je dat kinderen tegenwoordig al in klas 3 een CITO-toets krijgen?

Wauw, ik wist dat niet. Tenminste, niet voordat ik mijn eigen kind naar school stuurde. In mijn tijd, lang lang lang geleden, toen moesten we alleen even knallen in groep 8. Nu zitten die kindjes dus al op hun zesde of zevende jaar te zweten voor hun toekomst. Het is me wat…

Mijn zoontje was gelijk in de was. Niet omdat het mis ging of zo (hij had kennelijk geen fouten in een toets), maar zijn evaluatie was nog een beetje wonderlijk. Hij kon namelijk maar niet zien wat ie fout had gedaan, terwijl de juf toch echt de woorden ‘Oh, fout’ op de voorkant had geschreven (althans, hij las de nul als de letter “o”… ja dan is het wel verwarrend). Des te groter was zijn vreugde toen ik hem dat verklapte toen we samen hand in hand weer naar huis liepen.

Sja, het is me wat allemaal. Het is inderdaad misschien wel beter dat ze die CITO niet op 1 moment af laten hangen, maar om nu al zo te toetsen voelt toch wel een beetje prematuur. Nou ja, op naar de volgende. Zolang ie het maar leuk blijft vinden op school!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *