Wisten jullie dat mijn zoontje stiekem een weerplu is?

Mijn zoontje Willem van 5 blijft mij keer op keer verbazen. Zo vertelde hij me vandaag bijvoorbeeld doodleuk dat hij dus stiekem een weerplu is. Inderdaad, dat is precies wat je daar leest: als het volle maan is verandert hij om 12 uur zonder dat ik het weet altijd in een paraplu. Dat wist ik dus helemaal niet.

En als ik hem dan vraag hoe dat er precies aan toe gaat, wordt het verder ook niet spannender op dan dit. Hij zegt dat het bij volle maan gewoon overal begint te kriebelen en dat dan zijn voeten krom worden. Daarna blijft hij gewoon lekker in bed liggen, maar dan als paraplu. Sja… vet hoor.

En weet je wat nu het gekste is? Ik heb dus geen enkele mogelijkheid om zijn verhaal te ontkrachten. Wie weet is het wel waar. Om dit zeker te weten moet ik er dus een keer aan denken om bij volle maan de wekker te zetten en zijn kamer in te sneaken. Ik zou me rot schrikken als er dan echt een paraplu in zijn bed ligt, maar ik zou het ook ergens wel fijn vinden om te weten dat ie het in elk geval niet uit zijn duim heeft gezogen.

Dat vind ik namelijk niks voor hem

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *